NB I

Győzelmével elmozdult a kieső helyről a Puskás Akadémia

Egygólos vereséget szenvedett otthon az MTK.

OTP Bank Liga, 31. forduló

MTK Budapest – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)
Dunaújváros, játékvezető: Vad II. I.
MTK: Hegedüs – Bese, Baki, Poór, Vadnai – Vass Á., Thiam – Gera D. (Varga Sz., 69.), Kanta, Hajdú Á. (Deutsch, 61.) – Nikacs (Torghelle, a szünetben). Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Puskás Akadémia: Pogacsics – Pauljevics, Tar, Fiola, Nagy Zs. – Zsidai, Polonkai – Pekár, Sallai R. (Bacelic-Grgic, 89.), Zsótér (Csurko, 82.) – K. Mészáros (Márkvárt, 79.). Vezetőedző: Szíjjártó István
Gólszerző: Zsótér (32.)

Első tétmérkőzésén ülhetett le a kispadra Szíjjártó István a Puskás Akadémia csapatánál, miután menesztették Robert Jarni vezetőedzőt. Az új tréner teljesen felforgatta a csapatot, az előző bajnoki mérkőzéshez képest hat helyen változtatott a kezdő tizenegyen. A felcsútiaknak mindenképpen kellett a győzelem ahhoz, hogy elkerüljenek a kieső zónából. Az MTK viszont annak ellenére, hogy hónapok óta csak „albérletben” játszik a hazai találkozóin, a Ferencváros mögött a legjobb hazai statisztikával rendelkezik, tizenkét győzelemmel, két döntetlennel és csupán egy vereséggel.

Egy-egy halványabb próbálkozással kezdődött a mérkőzés, Pekár próbálkozását jegyezhettük fel elsőként az ötödik percben, de középre tartó lövését Hegedűs könnyelműen fogta. A fővárosiak közül Baki próbálkozott először, ám a szöglet utáni fejese nem volt elég pontos a 13. percben. Ezután a hazaiak egyre nagyobb fölénybe kerültek, és többet birtokolták a labdát, meglepetésre azonban a vendégek szerezték meg a vezetést a 32. percben. Egy röviden kifejelt labda került Zsótér elé a kaputól tizenhat méterre, aki nem teketóriázott, és kapásból a hálóba vágta a labdát, 0-1. Kilenc perccel később ismét a PAFC veszélyeztetett, ezúttal Pauljevics kísérletezett, de a kisodródott helyzetből leadott lövésénél Hegedűs a helyén volt. Két perccel az első félidő lefújása előtt majdnem egyenlített az MTK, Bese fejese nem sokkal ment mellé, így azonban negyvenöt percnyi játék után maradt a 0-1.

A második játékrészre Nikacs helyére érkezett a levegő ura, Torghelle Sándor, akiben mindig benne van a gól. Neki is rontott a kék-fehér csapat ellenfelének, és hat perc elteltével ismét egy közeli ziccer adódott előttük, ezúttal azonban Thiam fejelt mellé 5 méterről. Öt perccel később áttevődött a játék a hazai térfélre, és egy beadás után Pekár elől nagy ziccerben tisztázott Torghelle. Az 59. minutumban egy újabb Puskás-helyzett jött, Polonkai veszélyes helyről lőhetett, de nagyobb volt a füstje, Hegedűsnek nem okozott gondot a próbálkozás. A második félidőre nem lehetett panasz, a vendég lehetőségek után, újra a hazaiak percei következtek. A 63. percben a frissen beállt Deutsch fejesénél a gólvonalról mentett Pauljevics, egy percre rá pedig Torghelle lőtt fölé ígéretes helyzetből. Nem sokkal később eldőlhetett volna a mérkőzés, Zsótér lövését a menteni igyekvő Baki vágta kapufára, szerencséjére azonban kifelé pattant a labda. A hátralévő percekben tovább támadott a hazai csapat, de erejükből nem futotta egalizálásra, így a PAFC begyűjtötte a nagyon fontos három pontot, és nem áll kieső helyen jelenleg.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Komjáti András, a Puskás Akadémia FC II edzője értékelte:

Egy közepes színvonalú mérkőzés volt, amelyen inkább a küzdelem dominált, de úgy érzem a Puskás megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Mindenképpen kiemelném Zsótért, nem csak a gólja miatt, hanem mert rengeteget dolgozott mezőnyben is. Rajta kívül Szíjjártó István összes játékosának a küzdeni tudása dicséretes volt, hiszen nagyon nehéz helyzetben sikerült fontos győzelmet aratniuk.

Olvasói sztorik