NB I

Kellemetlen betegség miatt dőlt ki a Storck által figyelt csatár

Ugrai Roland szeretné, ha a Haladásban és a nemzeti csapatban is számítanának rá, Bernd Storck is biztatta, ám ebben a szezonban már nem léphet pályára. Az ok egy gyulladás.

Március közepén lépett pályára legutóbb a bajnokságban a Haladás-Swietelsky csatára, Ugrai Roland. A Fradiból visszatért játékosnak ebben a szezonban három gólja van, eredményesebb szereplését sérülések, majd egy kellemetlen betegség akadályozta – a Rangadó.hu-nak elmondta, a hátralévő három fordulóban már biztosan nem lesz ott a dobogóért küzdő csapatban.

– Régebb óta zavart a fájdalom a hasamnál, nem akart elmúlni, ezért elmentem kivizsgáltatni. Csináltak hasi ultrahangot is, végül kiderült, izomsérülésem van a hasfalamban, valamint egy prosztatagyulladás is kialakult. Utóbbi még mindig nem múlt el teljesen, sajnos nem gyógyultam még meg – mondta a csatár.
A kúra alatt nem játszhatott, de a visszatérésére továbbra is vári kell. Három hétig kapta az antibiotikumot, most pedig kontrollra jár, a rehabilitációt nagyjából egy hónap múlva kezdheti el, ami azt jelenti, a 2015/16-os bajnokságban már nem látjuk a pályán. Hogy mitől alakult ki a sérülés és a gyulladás, nem tudja.

– Nem éreztem, hogy edzésen meghúztam volna a hasfalamat. Fél éve a másik oldalon volt már hasonló fájdalmam, de azzal még tudtam játszani. Az utolsó négy-öt mérkőzésen viszont már csak fájdalomcsillapítóval ment a futball, ezért döntöttem végül a kivizsgálás mellett. Most úgy tűnik, még egy hónap, mire a gyulladás teljesen lemegy, utána kezdhetem el a munkát a csapattal.
Így aztán Ugrai csak a lelátóról szurkolhat a Szombathelynek, amely az utolsó három fordulóban akár a dobogóra is odaérhet. Természetesen jobban örülne, ha a pályán tehetne hozzá ehhez valamit, bár ebben a szezonban nem volt alapember a Haladásban, tizenhét találkozón kapott lehetőséget.
– Nem jó kívülről nézni a csapatot, de sajnos ilyen előfordul egy futballistánál. Szurkolok, hogy odaérjünk a dobogóra, vagy a közelébe, nem kis bravúr lenne. A sorsolásunk nem könnyű, hiszen a Debrecennel és a Fradival is játszunk még. De sikerülhet, mert idén egységes volt a csapat, masszívan játszottunk, több 1-0-s győzelmünk jelzi, hogy hátul is rendben voltunk, elöl pedig élni tudtunk a lehetőségekkel – értékelte a szezont a sérült támadó.

Ugrai részt vett a válogatott egyik összetartásán is, Bernd Storck tehát őt is figyeli, ami további motivációt jelenthet a gyógyulásban. Hogy a folytatás hogyan alakul, még nem tudni – a szerződése még két évig él Szombathelyen –, de az biztos, hogy a nemzeti csapatba nagyon szeretne egyszer bemutatkozni. Akár már ősszel.
– A szövetségi kapitánnyal beszéltem, amikor meghívott a keretbe, megdícsért, azt mondta, szereti az olyan kreatív, cselező csatárokat, amilyen én vagyok. Most persze nem aktuális a válogatott téma, hiszen az Eb-keret nagyjából adott és nem is vagyok egészséges, de az őszi vb-selejtezőkön jó lenne, ha ismét felmerülne a nevem, ezért is érdemes lesz keményen dolgozni a nyáron, a rehabilitációm után – tette hozzá Ugrai Roland.

Olvasói sztorik