NB I

Kétszer egyenlített a Debrecen Sopronban

Gaál és Halmosi góljára is volt válasz.

OTP Bank Liga, 31. forduló

Swietelsky-Szombathelyi Haladás – Debreceni VSC-TEVA 2-2 (1-0)
Sopron, 1327 néző. Játékvezető: Erdős – Lémon, Takács G. – Szalai D.
Haladás: Király – Schimmer, Kovács L., Jánvári, Angyal – Iszlai, Németh M. (Medgyes, 75.), Th. Wils – Williams (Nagy P., 92.), Gaál, Halmosi (Popin, 87.).
Vezetőedző: Mészöly Géza
Debrecen: Verpecz – Mészáros N., Brkovics, Máté, Korhut – Varga J., Jovanovic – Djelmic, Holman (Ferenczi, 80.), Tisza (Kulcsár T., 70.) – Takács T.
Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Gaál (27.), Halmosi (59.), ill. Jovanovic (50.), Takács T. (66.)

Nem volt kicsi a tét Sopronban, ahol a Haladás és a Debrecen találkozott egymással az NB I 31. fordulójában. Mindkét együttes az Európa Liga-szereplésre hajt, így akármi is lett volna az eredmény, komoly hatással bírt volna a többi gárda sorsára vonatkozólag is. A hazaiaknál kimaradt a kezdőből Martínez, a vendégeknél Lázár.

A tiszta fehérben játszó Haladás játékosa, Williams lépett el Máté mellett, a pirosmezes védő lerántota, így a 11. percben máris sárga lappal gazdagodott. Két percre rá Tisza csavart be szögletet Takács T. fejére, de a magas támadó centikkel a kapu mellé fejelt. A 26. percben már a Haladás veszélyeztetett, Máté fejelt ki egy labdát középre, Halmosi pedig érkezett és kapásból a felső lécre bombázott.

A következő percben a korábbi angliai légiós ugyan luftot rúgott Kovács Lóránt beadását követően, de csapattársa, Gaál Bálint nem így tett és 19 méterről megszerezte a vezetést csapatának (1-0).

Viszonylag eseménytelenül csordogált a félidő, a 41. percben Williams 15 méterről lőtt Verpecz kezébe, ezzel pedig véget is ért az első 45 perc érdemi része.

A szünetben egyik fél sem cserélt. A Debrecen hamar örülhetett az egyenlítésnek: Djelmic ment el a bal oldalon, az alapvonalról beadta a labdát, Takács Tamás visszafejelte középre, az ötösről pedig Jovanovic gyönyörű mozdulattal továbbította a kapuba a labdát (1-1).

Nem tartott sokáig a debreceni öröm: az 59. percben Gaál adott be bal oldalról, Djelmic csúnyán elvétette a szerelést a tizenhatos másik oldalán, így Schimmer passzolhatott vissza Néemth Márió elé, aki 16 méterről kapásból lőtt. Verpecz ugyan kiütötte a labdát, de éppen az ötös előterében sertepertélő Halmosi lábára, aki köszönte szépen és újra megszerezte a vezetést csapatának (2-1).

Gólokkal nem fukarkodtak a felek, hiszen alig telt el 5 perc, máris egyenlített a hajdúsági alakulat. Ismét Djelmic adott be a bal oldalról, Takács Tamás pedig újra fejeshez jutott, de ezúttal azonnal a kaput vette célba. A felső lécet találta el, de mivel onnan a gólvonal mögé pattant a labda, ismét döntetlenre formálódott az állás (2-2).

A 70. percben jött az első csere, Tisza helyére Kulcsár állt. Egy perccel később Németh Márió sárgult be. Két perccel később Jovanovic is megirigyelte ezt a színű lapot és Iszlai felrúgásáért ő is megkapta azt Erdős játékvezetőtől. A 75. percben Németh Márió helyére Medgyes állt. A 80. minutumban Holman is lejött, őt Ferenczi váltotta.

A 81. perc majdnem ismételten elhozta a hazai vezetést: Gaál Bálint fejelt hat méterről Schimmer beadása után, de Verpecz hárított. Négy perccel később ismét Gaál lőtt, ezúttal mellé ment 22 méterről. Nem sokkal később Halmosit Popin váltotta. A 90. percben kis híján megszerezte a vezetést a Debrecen: Ferenczi adott be a bal oldalról, Djelmic ezúttal a jobbon érkezett és kapásból a kapufát találta telibe. A kipattanóba még egyszer bele tudott fejelni, de elkerülte a kaput a labda.

A háromperces ráadás során még Nagy Patrik is lehetőséghez jutott, de gól már nem született a paprikás meccsen, így egyik együttes sem lehet csalódott, de igazán elégedett sem: a Videoton kezébe adták sorsukat, ami az EL-indulást és a dobogót illeti.

A Rangadó.hu szakértője Halmosi Zoltán, korábbi válogatott labdarúgó, a Haladás legendája. Hamarosan…

– Kiváló iramú találkozót játszott a két csapat. A helyzetek alapján bármelyik fél nyerhetett volna kis szerencsével, de végül is igazságos eredmény született.

Olvasói sztorik