NB I

Két rossz sorozatát is megszakította a Honvéd Diósgyőrben

A vendégek végig fölényben játszottak a találkozón, győzelmükkel megelőzték ellenfelüket a tabellán.

OTP Bank Liga, 31. forduló

Diósgyőri VTK – Honvéd FC 1-2 (1-1)
Diósgyőr, 3340 néző. Játékvezető: Iványi Z.
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – Egerszegi – Barczi, Koman (Nikházi 15.), Bognár I. (Grumics, 46.), Bacsa – Novothny. Vezetőedző: Egervári Sándor.
Honvéd: Horváth A. – King, Lovric, Bobál, Baráth – Hidi, Vasziljevics (Constantinescu, 83.), Kamber (Gazdag, 66.), Nagy G. – Vernes (Youla, 46.), Holender. Vezetőedző: Marco Rossi.
Gólszerzők: Novothny (45+2.) illetve Holander (8.), Kamber (59.)

A tabella nyolcadik helyén álló Diósgyőr a kilencedik Honvédot fogadta az NB I. 31. fordulójában. Bár a két csapat örökmérlegében jelentős Honvéd-dominancia fedezhető fel, mégis a DVTK várta jobb előjelekkel a találkozót. Egervári Sándor csapata öt mérkőzéses veretlenségi sorozattal vágott neki a mérkőzésnek, míg a Honvéd utolsó három bajnokiját elvesztette, ráadásul a két gárda legutóbbi öt miskolci bajnoki találkozóján minden alkalommal a Diósgyőr diadalmaskodott, a budapestiek a bajnokságot tekintve 2009-ben nyertek itt utoljára.

Ennek ellenére a Honvéd kezdte jobban a mérkőzést, a piros-feketék már a mérkőzés első komolyabb helyzetéből megszerezték a vezetést: Nagy Gergő beadására Holander érkezett remekül, és védőjét megelőzve a kapuba fejelt a 8. percben (0-1). Lendületben maradtak a vendégek, pár perc elteltével Ikenne-King beadásáról csak centikkel maradt le Vernes, majd Kamber nagy labdája után Holander lövését tolta kapufára Rados. Az első félidő további részében is a fővárosiak domináltak, a Diósgyőr lassan és fáradtan futballozott, ráadásul már az első negyedóra végén kényszerű cserét kellett végrehajtania Egervárinak, a sérült Komant Nikházi váltotta.

Az első félórában egyetlen lehetőséget írhattunk fel a hazaiak részéről, de Bacsa beadásnak készülő lövését Horváth nagy bravúrral szögletre mentette. A túloldalon továbbra is a szélekről veszélyeztetett a Honvéd, előbb Baráth középre emelése után fejelt mellé nagy helyzetben Hidi, majd Vernes beívelésénél mentett az utolsó pillanatban Rados az érkező Vasziljevics elől. A félidő végéhez közeledve aktívabb lett a hazai együttes, de Barczi és Nikházi lövése is elkerülte a kaput, Kovács fejesénél pedig Horváth hárított. Az első félidő hosszabbításának utolsó másodperceiben aztán már az egyenlítés is összejött a Diósgyőrnek: Novothny használta ki a Honvéd-védelem tétovázását, és 15 méterről a kapuba vágta a labdát (1-1), így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben a Diósgyőr veszélyeztetett először (Novothny lövését fogta Horváth), de ismét a Honvéd szerzett vezetést: a szünetben beállt Youla egy cselsorozat után remekül passzolt Kamberhez, aki 15 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát (1-2). Ahogy az első, úgy a második bekapott gól sem tett jót a hazaiaknak, ismét a Honvéd vette át a mérkőzés irányítását, de a meccset végképp eldöntő harmadik találatot nem sikerült megszerezniük. Hidi sokadik próbálkozása is elkerülte a kaput, majd a cserék is veszélyeztettek, Gazdag beadása után Youla bólintott fölé.

A Honvéd kapuja egyáltalán nem forgott veszélyben ezekben a percekben, de az első félidőből tanulva továbbra is támadásban maradtak a fővárosiak. Hidi ismét csak centiméterekkel lőtt mellé, majd Youla lövése nem talált célt. Később Vasziljevics cselezte túl magát nagy helyzetben, Youla pedig ismét elpuskázott egy lehetőséget. A sok kihagyott helyzet megbosszulhatta volna magát, de a vendégek ezúttal megúszták, Lipták 89. percben eleresztett lövését óriási bravúrral védte Horváth, így a Honvéd megszakította rossz sorozatát, és fontos három ponttal távozott Diósgyőrből.

A mérkőzést a Rangado.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi vezetőedzője értékelte:

– Alacsony színvonalú mérkőzést játszott egymással a két csapat, mindkét oldalon rengeteg volt a hiba és a pontatlanság. A Honvéd valamivel frissebb volt, a Diósgyőr nem is talált fogást az ellenfelén, alárendelt szerepet játszott a mérkőzésen, így nem érdemelt győzelmet. A Honvéd két védelmi megingásból szerzett két gólt, de több helyzetet is kialakított, rászolgált a három pontra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik