NB I

Vadnai lett a 30. forduló legjobbja

Újabb negatív rekordok születtek a hétvégén.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította a forduló csapatát a futballelemző cég, az Instat értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint szétbontani, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 30. fordulóban – melynek teljes adatsora most lett elérhető – álomcsapatunk 5-4-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 30. forduló álomcsapata

Danilovics (Videoton, 248 pont) – Vadnai (MTK, 269), Bobál (Honvéd, 219), Egerszegi (DVTK, 245), Leandro (Ferencváros, 268) – Holender (Honvéd, 213), Vass Á. (MTK, 227), Simon Á. (Videoton, 236), Gera Z. (Ferencváros, 234), Barczi (DVTK, 255) – Tischler (Videoton, 212)

A forduló játékosa ezúttal az MTK csapatát erősíti, Vadnai Dániel a Ferencváros otthonában elért 2-2-s döntetlen alkalmával emelkedett ki a hat meccs mezőnyéből. Egy kaput eltaláló lövése volt, adott egy gólpasszt, egyszer szabálytalankodott, őt kétszer faultolták, 32 passzából 29 tökéletesre sikeredett. 7-ből 5 párharcát meg tudta nyerni, csupán háromszor veszített labdát és kétszer szerezte meg a játékszert.

A forduló csapatába kerüléshez az előző fordulókhoz hasonlóan ezúttal sem kellett nagy erőfeszítés, kis híján Bacsa Patrik és Nalepa is befértek 211-es értékükkel.

Középhátvéd poszton Bobál Dávid 219-es száma a legalacsonyabb, amivel ebbe az illusztrisabb társaságba idén be lehetett kerülni, a csatároknál pedig Tischler Patrik 212-vel mondhatja el magáról ugyanezt. A középpályán sem rózsásabb a helyzet, Vass Ádám 227-tel lett a legrosszabb az idei forduló csapata-tagok közül. A tizenegy játékos átlagértéke így mélyen az egész szezonos matematikai közép alatt van – 238 pont –, míg a 30 forduló során átlagosan 261 volt a szám.

Ami a leggyengébb teljesítményeket illeti, a Puskás Akadémiából a 94. percben kiállított, csapatával Felcsúton a sereghajtó Békéscsabától kikapó Geoffrey Castillion csupán 148-as értéket tud felmutatni, míg a cseréket is beleszámítva csapattársa, Bacelic-Grgic a legrosszabb, ő 140-et kapott.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

A címlapkép az mtkbudapest.hu-ról származik.

Olvasói sztorik