NB I

Továbbra is sok a sérült Újpesten

Balogh, Bardhi és Filkor visszatérhet; Nagy Tibor és Angelov talán; Lázok, Perovics és Nagy Gábor biztosan nem.

Másfél hét múlva zárul az élvonal idei szezonja. Az Újpestre még nehéz hajrá vár: a kupadöntőt játszó együttes a bajnokságban a dobogóért szállhat harcba a hatodik helyről indulva. A csapat korántsem teljes, Nebojsa Vignjevics vezetőedzőnek több sérült hiányával is meg kell küzdenie – ez derül ki a klubhonlapsérülés-körképéből.

Mihailo Perovicsot keresztszalag-szakadását követően Belgiumban kezelik, rehabilitációja jelenleg is tart. Orvosai szerint ebben a szezonban már biztosan nem szerepelhet a csapatban.

Nagy Gábor csípősérülés utáni felépülése normális ütemben halad, az edzéseken már majdnem teljes értékű munkát végez. Tekintettel arra, hogy alig két és fél hét van hátra a csapat szezonjából, így az idő rövidsége miatt tavasszal várhatóan már nem lép pályára.

Lázok János még márciusban feküdt kés alá bal oldali gerincsérve miatt. Felépülése az átlagosnál sokkal gyorsabban halad, az operáció után alig négy héttel már kitöréseket és egyéb gyakorlatokat is végzett. Ebben a szezonban már biztosan nem láthatjuk őt játszani, de ha továbbra is ilyen ütemben gyógyul, akkor a nyári alapozást már a csapattal együtt fogja kezdeni.

Nagy Tibor térdsérülés utáni felépülése jól alakul, a héten már futóedzéseket végez. Ha a tréningeken jól teljesít, és nem tér vissza a fájdalom, akkor jövő héten már újra csatasorba állhat.

Viktor Angelov combközelítőizom-húzódást szenvedett, ezért a héten nagy valószínűséggel nem tudja vállalni a játékot. Felépülése jól halad, így a bajnokság végén, illetve a kupadöntőn várhatóan már újra szerepelhet az együttesben.

Balogh Balázs kisebb combközelítőizom-szakadást szenvedett, de két hete tartó kezelésének köszönhetően szinte teljesen felépült, így a szerdai, Paksi FC elleni mérkőzésen akár pályára is léphet.
Enis Bardhi térde nem bírta a bajnoksággal és a válogatott szereplésekkel járó sorozatterhelést, ezért rövid kényszerpihenőt kellett tartania. A pihentetésnek köszönhetően térde már jól van, és készen áll a játékra. Filkor Attila válla a hétvégi, DVSC elleni összecsapáson sérült meg egy esést követően, de némi pihentetés után újra bevethető állapotba került.

Olvasói sztorik