NB I

Sesták: történhetnek érdekes dolgok a Fradi–Újpest bajnokin

Akár már a Haladás ellen is játszhat az FTC támadója, aki az Újpest elleni kupadöntőn mindenképp pályán akar lenni.

Stanislav Sesták, a Ferencváros szlovák válogatott támadója a szlovákiai Sport napilapnak adott interjújában elmondta, hogy az Újpest elleni kupadöntőn már játszani szeretne, de nem zárta ki azt sem, hogy már előtte is pályára tud lépni a Haladás ellen, a bajnokság utolsó fordulójában – írja a cikkre hivatkozva a bumm.sk portál.

Sesták legutóbb április 2-án lépett pályára a Debrecen ellen. A Fradi akkor 2-1-re kikapott, mégis bajnoki címet ünnepelhetett. Bár a szlovák támadó gólt is szerzett és bajnok is lett ekkor, nem volt felhőtlen az öröme, hiszen megsérült.

– A Debrecen ellen sérült meg az elülső combizmom a hajlító izomnál. Egy szerencsétlen szituáció volt. Az ellenfél két játékosa között igyekeztem megtolni a labdát, mikor a térdem „leragadt”, míg én elestem – írta le az esetet a 33 éves csatár. Az érintett izom aztán másnapra megtelt vérrel. – Egy nagy véraláfutás keletkezett a combomon és annyira fájt, hogy alig bírtam járni. Az edzőm nem gondolta, hogy ilyen súlyos volt az eset, de a mágneses rezonancia vizsgálat kimutatta, hogy megrándult és meg is repedt az izom – mesélte el a következő napok eseményeit a kilenc bajnoki találatnál járó Sesták.

– Természetesen még játszani akartam. Gólokat akartam lőni és gólpasszokat adni, hogy javítsam a statisztikám, még akkor is, ha a bajnoki cím már eldőlt – tette hozzá a válogatott játékos.

Jó híreket is tudott azonban mondani az FTC futballistája:

– A rehabilitáció jelentős részén már túl vagyok. Két napja már elkezdtem próbálni, apránként terhelni a lábam, meglátjuk a sérült rész hogyan fog erre reagálni. Ha minden jól megy, jövő hétfőn már a csapattal tudok majd edzeni.

Elmondta azt is, hogy az Újpest elleni kupadöntőn már a pályán akar lenni, hiszen ez a legnagyobb rangadó Magyarországon.

A támadó a szlovák válogatottról is szót ejtett, hiszen korábban már felvetette, hogy a nyári Európa-bajnokság után elbúcsúzhat a nemzeti csapattól. Ahogy akkor mondta, ez lenne a legszebb búcsú. A sérülésekor a nemzeti csapat korábbi kapitánya, Miroslav Karhan jutott az eszébe, aki pont ugyanezt tervezte a 2010-es világbajnokság előtt, majd megsérült és nem vehetett részt a tornán.

– Csak akkor lesz esélyem bekerülni, ha egészséges leszek és még játszani is tudok egy-két mérkőzésen. Ebben az esetben megkaphatom az esélyt a bővebb keretben, és kiharcolhatom a franciaországi kerettagságot. Az orvosok szerencsére megnyugtattak, hogy nekem csak néhány hetet kell kihagynom, nem úgy, mint Karhannak 2010-ben. Nem szabad azonban semmit siettetni, de remélem, hogy néhány nap és a csapattal edzhetek majd – zárta optimistán a csatár.

A szlovák sportnapilap riportere a bajnoki ünneplésre is rákérdezett:

– Kisebb-nagyobb ünneplés már volt, de az igazi még hátravan. A szezon végeztével viszont erre nem lesz idő, hiszen a magyarok is készülnek majd ez Eb-re. Szombaton játsszuk utolsó hazai bajnokinkat szintén az Újpest ellen, ekkor történhetnek a stadionban érdekes dolgok – fejezte be mosolyogva Sesták.

Olvasói sztorik