NB I

Döntetlenre végződött a kiesési rangadó

A Békéscsaba hazai pályán 1-1-et játszott a tizenegyest is hibázó Vasas ellen.
OTP Bank Liga, 31. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC 1-1 (0-0)
Békéscsaba, Játékvezető: Karakó
Békéscsaba: Poleksics – Bényei, Vaskó, Damjanovics, Laczkó – Viczián (Hudák, 89.), Spitzmüller (Takács, a szünetben), Piermayr, Birtalan (Paukner, 62.) – Calvente, Punosevac. Edző: Zoran Szpisljak
Vasas: Hermány – Szivacski, Korcsmár, Debreceni, Ristevski – Vida, Berecz (Adamovics, 59.), Müller – Novák (Pavlov, a szünetben), Ádám (Könyves, 82.), Remili. Edző: Michael Oenning
Gólszerzők: Vaskó (75.) Laczkó (öngól, 51.)

Kedd este a Vasas együttesét fogadta a Békéscsaba az OTP Bank Liga 31. fordulójának kiesési rangadóján. Hatalmas angyalföldi lehetőséggel indult a találkozó: egy bedobás után Müller közelről azonban becsúszva mellé lőtt. A 10. percben ismét a Vasas veszélyeztetett, Ádám távoli lövése egy méterrel elkerülte Polekszics kapuját.

Negyedóra elteltével lőttek először kapura a hazaiak, Birtalan 20 méteres próbálkozását Hermány tolta szögletre. Szépen lassan átvette a játék irányítását a Békéscsaba, a vendégek csak rövid ideig tudták megtartani a labdát. Ennek ellenére a 25. percben Debreceni fejesénél Polekszicsnek kellett védenie. A 31. minutumban a találkozó eddigi legnagyobb helyzetét puskázta el az Előre: Calvente jó ütemben passzolt Punosevachoz, akinek lövésénél Hermány hatalmas bravúrral hárított.

A második félidő elején ismét Hermány mutatott be hatalmas védést Calvente helyzeténél, a sok kihagyott békéscsabai lehetőség pedig megbosszulta magát az 51. percben: egy oldalszabadrúgást Debreceni fejelt vissza, a Ritevszki elől menteni igyekvő Laczkó pedig a saját kapujába kanalazta a labdát. (0-1)

Négy perccel később egyenlíthetett volna az Előre, de Hermány megint a helyén volt és remekül védett a rövid oldalon. A viharsarkiak nagy nyomást gyakoroltak a Vasasra, próbáltak egyenlíteni, de csak lehetőségeik akadtak. Egészen a 75. percig, amikor Calvente beadását a hosszún érkező Vaskó fejelte közelről a kapuba. (1-1)

Két perccel később visszavehette volna a vezetést a Vasas, Takács buktatta Pavlovot a büntetőterületen belül, Müller tizenegyesből azonban a kapufát találta el. Ziccerig ezt követően már nem jutottak el a mérkőző felek, a döntetlen után két fordulóval a bajnokság vége előtt a Vasas maradt a 10., a Békéscsaba pedig a 11. a tabellán.

– A tétnek megfelelően hatalmas küzdelem folyt a pályán – kezdte értékelését Szenti Zoltán, a Békéscsaba korábbi kiváló játékosa, a Rangadó.hu szakértője. – Az ellenőr biztosan ki fogja értékelni, de szerintem a játékvezető nem biztosított egyenlő feltételeket a két csapat számára. Nagyot küzdött a hazai csapat, de úgy érzem a Békéscsaba nem kapta meg az egyenlő feltételeket, talán ez hiányzott a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy igazságtalan lett volna, ha vereséget szenved az Előre.

Olvasói sztorik