NB I

Bilincs kattant 13 Újpest-drukkeren

Lemaradtak a debreceni meccsről és az utolsó vonatról is.

Nem múlt el incidens nélkül az Újpest szombati vendégjátéka Debrecenben, mert a lila-fehéreket elkísérő szurkolók egy csoportját előállította a rendőrség. Erről a drukkerek az egyik közösségi oldalon számoltak be felháborodottan hozzátéve, hogy nem bűnözők, ezért aránytalanul szigorúnak tartják a rendőrségi intézkedést – számolt be a Hajdú Online.

„Mi vidéki lilák készültünk a debreceniek elleni meccsre és bevártunk egy 15 fős újpesti társaságot, akik különvonattal érkeztek Debrecenbe, a Nagyállomásra. Innen gyalogosan akartunk a stadionhoz menni, de útközben felszálltunk a villamosra ahol énekeltünk egy keveset, amivel nyilván felhívtuk magunkra a figyelmet. (Már szurkolni sem lehet?) Aztán egyszer csak megjelentek a rend éber őrei. Mi ekkor azt hittük, hogy kísérnek minket a stadionhoz, de nem ez lett.”

Mint a továbbiakból kiderül, többször megmotozták őket a rendőrök, amit szóvá is tettek a szurkolók, akiket ezután bilincsbe verve állítottak elő a kapitányságra. Onnan három óra elteltével, este 8 óra után távozhattak, addigra a meccsnek is vége lett, és többen az utolsó vonatot is lekésték, hajnalig kellett várniuk az állomáson, ahol természetesen továbbra is rendőri kíséretet kaptak.

A HAON.hu kíváncsi volt a másik oldal verziójára is, a megyei rendőr-főkapitányságtól a következő választ kapták.

„A rendőrség április 16-án délután állampolgári bejelentés alapján egy csoporttal szemben intézkedett Debrecen belvárosában. A rendőrök adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként megállapították, hogy a 13 fő a Szent Anna utcai megállóban villamosra szállt, ahol kiabáltak, köpködtek. Mivel a csoport tagjai a villamoson utazókban riadalmat és megbotránkozást keltettek viselkedésükkel, a villamosvezető leszállította őket a járműről a Kossuth téri megállóban. Ekkor egyikük ököllel beleütött a villamos oldalába, amellyel a járműben nem okozott kárt. A csoport innen gyalog folytatta útját a Kálvin tér irányába, ahol tovább hangoskodtak. A rendőrök mind a 13 főt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol azt a férfit, aki beleütött a villamosba, garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, míg további 12 főt az eddig rendelkezésre álló adat alapján az esettel kapcsolatban tanúként hallgatták ki.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik