NB I

Lilába borul a Fradi-stadion

Az Újpest lesz otthon a Groupama Arénában.

Történelmi esemény színhelye lesz május 7-én a Groupama Aréna: a Magyar Kupa-döntőn talán utoljára tölthetik meg újpestiek félig a Fradi-stadiont.

A várhatóan telt házas Újpest–Ferencváros finálé a honi futball igazi ünnepe lehet. Habár még négy forduló hátravan a bajnokságból, mindkét csapat számára az egyetlen valódi kihívást a döntő megnyerése jelenti.

Ami különleges pikantériát szolgáltat az eseménynek, hogy – habár a mérkőzést az Fradi otthonában, a Groupama Arénában rendezi az MLSZ – a versenykiírás értelmében az Újpest lesz a pályaválasztó.

Ez azt jelenti, hogy ha a megyeri klub elsőbbséget élvez a mezválasztásban, a hazai csapat öltözőjét használhatja, és a szurkolói kemény magja a Fradi-tábor helyéről buzdíthatja kedvenceit. Egyes hírek szerint az Újpest FC igényt is tart ezekre a jogokra, illetve azt is kérte, hogy a meccs idején lila megvilágításban pompázzon az FTC-pálya.

A hazai focitörténelem során szintén egyedülálló, és talán soha vissza nem térő módon a Groupama Aréna felét Újpest-szurkolók tölthetik meg. Ez a becslések szerint 9-10 ezer lila-fehér drukkert jelent. Várhatóan az újpestiek szurkolói kártya és vénaszkenner nélkül, a fradisták szkenneléssel juthatnak be a stadionba. Biztonsági kérdésekben még folynak a tárgyalások – írja a Bors.

Olvasói sztorik