NB I

Csertői: el vannak keseredve a játékosok

Videók és edzői nyilatkozatok a 30. forduló után.

Ferencváros – MTK 2-2

Thomas Doll, Ferencváros: – Az első félidőben nem játszottunk jól és a tizenhatos előterében sem volt meg a kellő kreativitás, ami talán a szerdai mérkőzésnek is betudható, hiszen nem voltunk frissek. Sajnáltam, hogy az edzésen begyakorolt támadásvezetéseket és pontrúgásokat nem sikerült az első félidőben eredményesen kiviteleznünk. Ugyanakkor a második félidőben már jól végeztük a dolgunkat, tempót váltottunk és jó szellemiségben futballoztunk, ami meg is hozta az eredményét. Megszereztük a vezetést, és igyekeztünk tartani is, de végül döntetlen lett az eredmény, amit sajnálok. Ugyanakkor mégsem vagyok teljesen elégedetlen, hiszen egy jó csapat ellen szereztünk egy pontot.

(forrás: fradi.hu)

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Gratulálok ellenfelünknek a bajnoki címéhez! A Ferencváros otthonában nagyon megbecsülendő ez az egy pont. Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük. Nem akartunk védekezni, mert akkor megszórhattak volna minket, ezért bátor támadójátékot kértem és kaptam is az első félidőben. A második játékrészre kettőt is cserélt ellenfelünk, akkor már nehezebb volt, de hatalmas szívről és akaraterőről tettünk tanúbizonyságot, hogy felálltunk és egyenlítettünk. Sokat számíthat ez a pont a végelszámolásnál. Három találkozó még előttünk van, meglátjuk, mit hoz a jövő.

(forrás: mtkbudapest.hu)


Paksi FC – Videoton FC 0-1

Csertői Aurél, Paks: – Nehéz úgy nyerni, hogy kapunk gólt, de mi nem rúgunk. Voltak lehetőségeink, megint egy elkerülhető gólt kaptunk. Az eleje kicsit nyögve-nyelősen kezdődött, utána végig uraltuk a játékot. Több helyzetet kidolgoztunk, de sajnos ezekből egyet sem értékesítettünk, és egy szabálytalan góllal megnyerték a mérkőzést. Koltait két kézzel lökték az akció közben. Ettől függetlenül, ha kihasználjuk a helyzeteinket, akkor más lett volna a vége. El vannak keseredve a játékosok, unjuk, hogy mindig a rossz oldalon állunk a mérkőzéseken.

(forrás: paksifc.hu)

Horváth Ferenc, Videoton: – Nem mondanám, hogy jó mérkőzést játszottak a csapatok, hogy teljesen őszinte legyek, ez inkább egy rossz meccs volt. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, nyugodtabban játszhattunk volna, ha azokat kihasználjuk, de nem tudtunk élni velük, a gólunk pedig nem mondom, hogy edzéseken begyakorolt figurából esett, de ez is épp ugyanannyit ért, mintha valaki kapásból kilőtte volna a felső sarkot. Kollégámnak gratulálok, szerintem jó csapatot rakott össze, annak pedig nagyon örülök, hogy továbbra is harcban vagyunk a dobogóért.

(forrás: vidi.hu)


Debrecen – Újpest 1-0

Kondás Elemér, DVSC: – Kiszenvedtük ezt a győzelmet. Küzdöttek a játékosok, de mindkét csapat nagyon sok hibával futballozott. A két korai csere átírta a csapat játékát, de a hajrában Tisza Tibor szabadrúgásgólja eldöntötte a három pontot. A játék nem tetszett, csak a három pontnak lehet örülni. Vár még ránk három nagyon fontos mérkőzés.

(forrás: dvsc.hu)

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az első félidőben több veszélyes helyzetet is kialakítottunk, azonban egyiket sem tudtuk gólra váltani. A második játékrészben nagyobb sebességfokozatra kapcsolt a hazai csapat, és Tisza találatával sikerült eldöntenie az összecsapást. Ma is ugyanazt láttam a fiúknál, amit az előző meccseken, a támadásaink végén nem vagyunk elég élesek, nem tudjuk befejezni a felépített akcióinkat. Mindent megtettünk a győzelemért, de a DVSC egy jó lövéssel szerencsésebb volt ma nálunk.

(forrás: ujpestfc.hu)


Vasas – Diósgyőr 1-3

Michael Oenning, Vasas: – Megérdemelten nyert a Diósgyőr, gratulálok az ellenfelünknek. Sajnos az egész mérkőzésen a fontos pillanatokban rossz döntéseket hoztunk. Nem tudunk mást tenni, le kell rázni magunkról ezt a meccset, kedden egy másik arcunkat akarjuk mutatni Békéscsabán. A most elkövetett hibákból tanulni kell. Még mindig a mi kezünkben van a sorsunk. A Diósgyőr emberhátrányban okosan játszott, kivitte a támadóit szélre, jól kontrázott. Sajnos a második félidő elején gólt kaptunk, 0-2-nél volt egy óriási helyzetünk, amit elrontottunk, majd az ellenfél újra betalált. Ezen a napon semmi nem sikerült.

(forrás: vasasfc.hu)

Egervári Sándor, Diósgyőr: – Örömteli a mai győzelmünk, mert tavasszal már volt lehetőségünk idegenben három pontot szerezni, de akkor nem sikerült, most viszont tíz emberrel kiharcoltuk, aminek külön értéke van. Nagyon fontos gólt rúgtunk a második félidő elején, ami megnyugtatta, és magabiztosabbá tette a létszámhátrányban lévő csapatot.

(forrás: dvtk.hu)


Puskás Akadémia – Békéscsaba 0-1

Robert Jarni, Puskás Akadémia: – A történtek után nehéz már bármit is mondanom. Tudtuk, hogy a Békéscsaba nagyon erős a szögletek, oldalszabadrúgások után, amire felkészítettük a játékosokat, átbeszéltük, mi a teendő ilyenkor – erre mi történik?! A negyedik percben gólt kapunk egy oldalról elvégzett szabadrúgást követően. Nagy figyelmetlenség volt. Leginkább az volt a probléma, hogy nem játszottunk jól. Sőt talán ez volt a leggyengébb produkciónk ebben a bajnokságban. Rengeteg passzt elrontottunk, biztosan nem volt egymást követő három-négy hibátlan átadásunk, így képtelenek voltunk helyzeteket kialakítani. A szünet után szisztémát váltottunk, mezőnyfölénybe kerültünk, többet birtokoltuk a labdát, de ez sem volt elegendő ahhoz, hogy gólhelyzeteket teremtsünk, mert a rossz passzok száma nem csökkent. Castillion piros lapja jelzi, mennyire frusztráltak voltak játékosaim. Azt nem tudom, hogy a nagy tét, a stressz okozta-e, hogy ilyen gyengén teljesítettünk.

(forrás: puskasakademia.hu)

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Amit mondtuk, nem a szép játék miatt jöttünk a Pancho Arénába, hanem a három pontért. Játékban végig mindent beleadott a csapat. Egy ilyen szurkolótábor mellett, mint a miénk, nem lehet gyengén futballozni. Megérdemelten győztünk és harcolunk tovább a bennmaradásért.

(forrás: 1912.hu)


Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás 0-1

Marco Rossi, Honvéd: – Megvoltak a lehetőségeink, egy tizenegyesnél nagyobb helyzet nem kell, kihagytuk, az ellenfél berúgta. Harminc mérkőzés volt eddig az évben, összesen három tizenegyest kaptunk, sikerült mind a hármat kihagyni, mindegyiket más játékos, elgondolkodtató, hogy ez miért van. Én még ennyi idősen is a háromból egyet berúgtam volna. Nagyon sok pontot hozott Király a Haladásnak, ma is jól védett, februárban ő kellett a Haladás győzelméhez, most több lehetőségünk volt, de a 0-0-nál kihagyott tizenegyes megbosszulta magát. Mindig nyitott voltam a fiatal játékosok beépítésére, a megfelelő pillanatban kell egy játékoshoz nyúlni, ez sikert hozhat.

(forrás: honvedfc.hu)

Mészöly Géza, Haladás: – Taktikailag nagyon fegyelmezett volt ma a csapatunk az egész meccsen, a Honvéd kevesebb helyzetet tudott kidolgozni. A második félidőben volt egy tizenegyes váltás, amiből végre mi jöttünk ki jobban, és nagyon fontos három pontot szereztünk egy nagyon jó Honvéd ellen. Nagyon sűrű a program, nehéz lesz az Európai Liga-indulás kiharcolása, de most nagyon örülünk a sikernek.

(forrás: honvedfc.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik