NB I

Nyert a Békéscsaba Felcsúton, már utolsó a Puskás Akadémia

Vaskó gólja döntött. Hatalmas a tülekedés a tabella alján, három csapat is 25 ponttal áll.
OTP Bank Liga, 30. forduló
Puskás Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre 0-1 (0-1)
Felcsút, 1324 néző. Játékvezető: Solymosi
Puskás Akadémia: Pajovics – Pauljevics, Fiola, Tar, Forró (Nagy Zs., a szünetben) – Zsidai (Bacelic-Grgic, a szünetben), Márkvárt – Csurko (Mészáros K., 81.), Zsótér, Lopa – Castillion. Edző: Robert Jarni
Békéscsaba 1912 Előre: Polekszics – Bényei, Vaskó, Damjanovics, Fabio – Calvente (Takács P., 90.), Spitzmüller (Fehér, 92.), Piermayr, Laczkó – Paukner (Viczián, 62.), Punosevac. Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Vaskó (4.)

Klasszikus kiesési rangadót rendeztek Felcsúton: a Puskás Akadémia a forduló előtt utolsó Békéscsaba 1912 Előrét látta vendégül. Sőt igencsak meglepték a hazaiakat, mert a 4. percben már vezetett is Zoran Szpisljak együttese.

A hazaiak honlapja szerint ekkor egy Laczkó elleni szabálytalanság után Fabio végezhetett el pontrúgást a tizenhatos jobb sarkától nem messze. Beadását a hosszún érkező Vaskó fejelte közvetlen közelről a kapuba, 0-1.

Igyekezett egyenlíteni a Puskás, a 9. percben például Pauljeviccsel szemben volt szabálytalan Paukner, majd Zsótér állt a labda mögé, azonban a kapu elé tekert labdára nem érkezett senki. A 12. minutumban Zsidai ugratta ki Castilliont, akinek lövésébe belefeküdt Vaskó. A hazai vezetőedző, Robert Jarni reklamált: szerinte a Békéscsaba csapatkapitánya kézzel állította meg a játékszert.

A felcsúti együttes uralta a játékot, ám nagy veszélyt nem jelentettek Polekszics kapujára. A 38. percben Paukner kézzel állította meg a labdát a félpályánál. Gyorsan elvégzett pontrúgást követően Vaskó utolsó emberként mentett hatalmasat Márkvárt elől. Az első félidő hosszabbításában Lopa elé hullott a labda a tizenhatoson belül, de őt is meglepte, mekkora helyzetbe került, így maradt a vendégvezetés a szünetre.

A félidőben kettőt cseréltek a hazaiak. Az 54. percben Nagy Zsoltot látta szabálytalannak Solymosi, ám Laczkó jóval kapu fölé lőtte veszélyes helyről a szabadrúgást. A hazaiak is alakítottak ki helyzeteket, ám a pontos befejezés hiányzott.

A 70. percben Lopát buktatták a kaputól tizenhét mérette középen. Kitűnő helyről végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, amit azonban Bacelic-Grgic fölérúgott. A 83. percben közel volt az egyenlítés, ám Zsótér Donát bombája kevéssel a kapu mellett suhant el.

A hosszabbítás harmadik percében centik hiányoztak a Puskásnak: Lopa szabadrúgása után nem tudták bekotorni a hálóba a labdát. A vége előtt Castillion elrúgta a labdát sípszó után, második sárgával ezért kiállították.

Egy korai Vaskó-góllal nyert tehát az Előre, amely megelőzte riválisát. A tabella végén a Vasas, a Békéscsaba és a Puskás is 25 ponttal áll, utóbbi az utolsó helyen.

A Rangadó.hu szakértője, Sallai Tibor, a Puskás Akadémia utánpótlásedzője:

– Sokat nem lehet mondani erről a meccsről. Már az elején hátrányba került a Puskás Akadémia, utána tíz emberrel védekezett a Békéscsaba. A hazaiaknak többet kellett volna levinnie a szélére a labdát, bent pedig érkezni kellett volna ezekre, ehelyett középen erőltettek mindent az első félidőben – fogalmazott Sallai Tibor.
– A második játékrész egy szóval jellemezhető: káosz. A felcsútiaknál tanácstalanságot láttam, nem is nagyon tudok mit mondani az ott nyújtott produkcióra. Hiányoztak a tudatos megmozdulások, továbbra is középen próbálkoztak, meddő volt az egész játékuk… Egy-két lehetőség volt csak, ezek a szélről való beadásokból alakultak ki. Nem lehetett látni, mit szeretne játszani a PAFC. A tabella végén nagyon összesűrűsödött a mezőny, nem egyszerű…

Olvasói sztorik