NB I

Egy vendég gól, és más semmi Pakson

A Videoton Vinícius találatának köszönhetően elvitte a három pontot.

OTP Bank Liga, 30. forduló

Paksi FC – Videoton FC 0-1 (0-0)
Paks, játékvezető: Szabó Zs.
Paks:Székely – Kulcsár D., Lenzsér (Rodenbücher, a szünetben), Gévay, Szabó J. – Papp K. – Szakály D., Koltai (Balázs, 79.), Bertus, Bartha – Hahn Vezetőedző: Csertői Aurél
Videoton FC: Danilovics – Nego, Vinícius, Juhász R., Stopira – Simon Á. – Haraszti (Szolnoki, 59.), F. Oliveira, Géresi (Soumah, 83.), Suljic – Tischler (Heffler, 65.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Vinícius (69.)

Egyik csapat sem várta jó formában a találkozót. A paksi együttes legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített, az utolsó két alkalommal pedig még gólt sem szereztek Bartháék. A Videoton az előző hat fellépésén csupán egyszer tudott diadalmaskodni, és Paksra sem győzni járnak a fehérváriak, hiszen 2011-ben nyertek a zöld-fehéreknél utoljára. A Paksi FC a 300. bajnoki mérkőzésére készült, ezen alkalomból 300 forintos áron válthattak jegyet a nézők.

Nem kellett sokat várni az első helyzetre, rögtön az első percben Haraszti került lövőhelyzetbe, de kísérlete elkerülte a kaput Székely mellett. A 16. percben adtak életjelet először magukról a hazaiak, de Kulcsár veszélyes beadásáról éppen hogy csak lemaradt Hahn és Bertus is. Nem szórakozhattak jól a lelátón helyet foglaló nézők, hiszen rengeteg pontatlanság jellemezte a mérkőzést, és a sok kis szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék, ezáltal a helyzetek is elmaradtak. A 31. percben Tischler kapott labdát Suljictól a tizenhatoson belül, de nem tudott a csatár lövőhelyzetbe került, ezért inkább visszapasszolt a bosnyákhoz, aki szintén ügyetlenkedett egy sort, és elmaradt a lövés. Csak teltek-múltak a percek az első félidőben, de a csapatok egyáltalán nem akartak felpörögni, így joggal bízhattunk jobb folytatásban az első játékrészt lezáró hármas sípszó után.

A fordulás után Bartha volt először aktív az 51. percben, lövését azonban Danilovics lábbal védte. Öt percre rá Kulcsár egy látványos csukafejessel próbálkozott, a labda azonban a jobb kapufa mellett zúgott el. Megélénkültek a csapatok, a túloldalt Oliveira lövése volt nagyon veszélyes, alig tévedett csak a légiós. A 62. minutumban csak centiken múlott a paksi vezetés, Hahn azonban nem célzott elég pontosan 15 méterről. A 69. percben végre megszületett az első gól, egy szögletet követően Székely még nagy bravúrral védett, a kipattanóra azonban Vinícius reagált a leggyorsabban, és közelről a hálóba lőtt, 0-1. A találat után a hazaiak átálltak kétcsatáros játékra. Bartha veszélyes szabadrúgása okozott riadalmat a vendégeknek a 84. percben, majd pedig Kulcsár fejesénél ünnepelhettek majdnem gólt a paksiak, de csak az oldalháló rezdült. A végén tehát maradt a 0-1, 2011 után először ismét győzött a Vidi az atomvárosban.

A Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Paks, a Dunaferr és a Debrecen korábbi válogatott védője értékelte a találkozót:

Döntetlenszagú mérkőzés volt, amelyet egy pontrúgással nyert meg a Videoton. Nem érdemelt vereséget a Paks, hiszen a helyzetei megvoltak, de akárcsak az előző mérkőzéseken, most is elpártolt tőlük a szerencse.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik