NB I

Először nyert idegenben Egervárival a DVTK

A Diósgyőr 3-1-re győzött a Vasas otthonában.
OTP Bank Liga, 30. forduló
Vasas FC – Diósgyőri VTK 1-3 (0-1)
Illovszky-stadion, 1500 néző. Játékvezető: Erdős
Vasas: Hermány – Szivacski (Ferenczi I., a szünetben), Korcsmár, Debreceni, Hangya (Preklet, 34.) – Vida, Berecz (Novák, 69.), Risztevszki – Ádám M., Müller, Remili. Edző: Michael Oenning
Diósgyőr: Rados – Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes – Egerszegi – Bognár I. (James, 42.), Koman, Elek Á. (Kovács G., 51.), Barczi (Novothny, 73.) – Bacsa. Edző: Egervári Sándor
Gólszerzők: Ferenczi (80.), illetve Egerszegi (19., 64.), Elek Á. (48.)
Kiállítva: Tamás M. (37.)

Eleinte helyzet nélkül zajlott a játék, majd a 14. percben Müller kapott nagyszerű labdát, egyedül vezethette kapura, de Lipták becsúszva mentett. A másik oldalon Okuka beadását Hermány kiütötte, Elek Ákos megszerezte a labdát, 14 méterről lőtt, de a kapus lábbal védett. A 19. percben egy szabadrúgás után Barczi passzát a berobbanó Egerszegi az ötösön belülről a hálóba fejelte (0-1).

A 22. percben Remili gurított vissza az alapvonal közeléből, Müller 16 méterről a kapu fölé lőtt. A 32. percben Bognár szögletét a hosszú oldalon Tamás Márk fejelte a kapu fölé. Öt perccel később Müller tört ki egyedül, Tamás Márk üldözte, a végén ütköztek, a játékvezető pedig kiállította a DVTK védőjét. A 38. percben Vida 18 méterről leadott szabadrúgását Rados védte. A hosszabbítás pillanataiban egy hazai kisszöglet után Debreceni ziccerben közelről fölé lőtt.

A szünet után megduplázta előnyét a létszámhátrányban játszó DVTK: Bacsa egy nagy sprint után középre passzolt, ahol az őrizetlenül érkező Elek Ákos közelről a hálóba lőtt (0-2). A találat után a vendégek csapatkapitányát sérülés miatt le kellett cserélni. Az 54. percben Barczi visszakapta a labdát Komantól, de odaért egy védő és tisztázott. A 61. percben Ádám Martin lőtt 20 méterről, Rados a léc fölé tolta a labdát.

A 63. percben Ferenczi István sarokkal próbálkozott a kaputól két méterre, a lecsorgó labdát Rados szedte fel. A túloldalon Barczi hozta kihagyhatatlan helyzetbe Egerszegit az ötösön belül, ő pedig nem hibázott (0-3). Ezután Koman remek labdát adott a leshatáron álló Bacsának, ő viszont nem jól vette le… Az ellentámadás végén Ferenczi fejelt gólhelyzetben mellé.

A 75. percben Rados kapust éltették a miskolci szurkolók, mert egymás után két bravúros védést mutatott be. A másik oldalon Koman indítása után Egerszegi próbálkozott, Hermány lába között már elment a labda, azonban a fenekén lelassult, így nem jutott el a hálóig. A 78. percben újabb hatalmas ziccer, ezúttal Novothny lépett ki, kicselezte Hermányt is, de gurítását a kapu torkában Preklet szögletre mentette. Koman beadását Bacsa a hosszú oldalon az oldalhálóba fejelte.

A 80. percben Ferenczi szerezte meg közelről a hazai becsületgólt (1-3). A hajrában rohamozott a Vasas, amelynek tíz perc alatt több helyzete volt, mint a meccs korábbi szakaszában összesen, de újabb találat nem született.

Ez volt a DVTK első idegenbeli sikere Egervári Sándor irányításával.

forrás: DVTK Twitter

Olvasói sztorik