NB I

DVSC: a szurkolók választják ki az új indulót

Az Újpest elleni rangadón pár mű már hallható is lesz.

A Ferencváros ellen szerdán elveszített Magyar Kupa-elődöntő után már csak a bajnokságban érdekelt a Debreceni VSC-TEVA, itt kell kiharcolni a célként kitűzött nemzetközi kupaszereplés jogát – írja a Dehir.hu portál.

Négy forduló van hátra a bajnokságból, és szombaton 18 órától pont az egyik közvetlen riválist, a negyedik helyen álló Újpestet fogadja a harmadik DVSC a Nagyerdei Stadionban. A két csapat között csupán egy pont a különbség.

A mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartott a stadionban Kondás Elemér vezetőedző, Szakály Péter csapatkapitány és Tisza Tibor csatár.

Kondás Elemér elmondta, egy hét alatt három olyan meccset játszanak, mely gyakorlatilag eldönti a helyezéseket, az Újpest ellen nehéz meccsre számít. Az elvesztett kupameccs után javítani szeretnének, s be akarják gyűjteni a három pontot. A cél ugyanis nem csupán a kupaszereplés kivívása, hanem odaérni a dobogóra.

Szakály Péter beszélt az elvesztett kupameccsről, s azt mondta, a sűrű programnak az az előnye, hogy nincs idejük keseregni, hanem menni kell előre. Bízik benne, hogy hazai pályán kellő motivációval és agresszivitással meg tudják verni az Újpestet, ehhez az adódó helyzeteket be kell rúgni.

Tisza Tibor szerint akkor tudnak eredményesek lenni, ha mindenki a maximumot hozza. Úgy véli, az fog nyerni, akinek tisztább a feje.

Varga József a kupameccsen elkövetett óriási hibájának a fejmosáson kívül van-e következménye? – kérdezte a Dehir. Kondás Elemér erre azt mondta, a fociban benne van a hiba lehetősége, s csak az nem hibázik, aki nem focizik, ezért nem büntetnek ilyen hibákért. Mint mondta, ha nyerünk, csapatként nyerünk, ha veszítünk, csapatként veszítünk.

A vezetőedző arról is beszélt, hogy a csapat a sűrű programban nagyon sokat utazik is, ami fárasztó, így mindenkinek elő kell venni az utolsó tartalékait is.

Mivel csábítanák ki a szurkolókat a Nagyerdei Stadionba? – kérdezték. Kondás Elemér erre azt mondta, a Loki–Újpest mindig jó meccs szokott lenni, s a csapatnak is szüksége van biztatásra. Ha ezt megkapják, biztos, hogy egy remek meccset játszanak majd, ami jó szórakozás lehet mindenkinek.

Mint ismert, a Tankcsapda már nem engedélyezi használni a Loki-indulót a stadionban, ezért a régi indulót játsszák. Három zenekar jelentkezett, hogy szívesen írnának új indulót, ezeket le fogják játszani az Újpest elleni meccs előtt. Az nem biztos, hogy ezek közül kerül ki az új induló, várják még az új jelentkezőket. A DVSC a közönségre bízza majd a döntést.

A két együttes előző két bajnoki mérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget. A szombat este hat órakor kezdődő rangadón Ibrahima Sidibe biztosan hiányzik majd sérülés miatt a Lokiból, s Bódi Ádám játéka is kérdéses, őt a Paks elleni meccsen rúgták meg.

Még egy apróság: Thomas Doll nemrégiben lenyilatkozta, hogy egy meccs előtt kapott egy nagyon finom pálinkát Kondás Elemértől, s ezt viszonozni fogja. A Dehir.hu rákérdezett arra, hogy ezt megtette-e. Kondás Elemér elmondta, igen, egy üveg jó bort kapott az FTC edzőjétől, hozzátéve, hogy jó viszonyban van edzőkollégáival.

Olvasói sztorik