NB I

Két MTK-játékos került be az álomcsapatba

A Paks elleni találkozó pótlásával lezárult a februári 20. forduló.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította a forduló csapatát a futballelemző cég, az Instat értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint szétbontani, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 20. fordulóban – amelyet még februárban rendeztek, és amalyet azért most elemzünk, mert kedden pótolták belőle az MTK–Paks meccset – álomcsapatunk 4-4-2-s felállásban „kerül pályára”.

A 20. forduló álomcsapata

Balajcza (Újpest, 290) – Vadnai (MTK, 219), Pintér Á. (Ferencváros, 244), Lipták (DVTK, 257), Lázár (Debrecen, 273) – Mohl (Újpest, 237), Vass Á. (MTK, 240), Jovanovic (Debrecen, 250), Balogh B. (Újpest, 256) – Hazard (Újpest, 290), Holman (Debrecen, 238)

A 20. forduló válogatottját az MTK (2 játékos), a Ferencváros (1 játékos), a Debrecen (3 játékos), a DVTK (1 játékos) és az Újpest (4 játékos) adta. Az elmúlt fordulók NB I-es színvonalának mélyrepülése után üdítően hatnak az átlagnál magasabb számok, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 20. forduló meccsei közül ötöt még februárban rendeztek, csupán az MTK–Paksot pótolták áprilisban, onnan két játékos, Vadnai ás Vass került be a forduló csapatába.

A legjobb játékos az amúgy is kiemelkedő számokat hozó Újpest–Videoton mérkőzésről származik. A kifejezetten élvezetes találkozón Kylian Hazard győztes gólt lőtt és 290-es értékeléssel zárt. 86 perc alatt 2 kapura tartó lövés, 1 szabálytalanság, 3 kiharcolt fault, 1 les, 38/26 pontos passz, 26/15 nyert párharc, 14 labdavesztés és 3 labdaszerzés volt a produkciója.

A forduló csapatába kerüléshez a Haladás védője, Stef Wils is közel állt. Ami a forduló leggyengébb játékosa címet illeti, a Ferencváros ellen 1-0-ra alulmaradó Békéscsaba hálóőre, Vukasin Polekszics az idei legalacsonyabb számot hozta, mindössze 107-es értékelést kapott.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik