NB I

Böde belerúgott a bal kezébe, aztán esett egy nagyot

A kupaelődöntőben kiállított debreceni kapus, Verpecz István lefeküdt a Fradi-támadó elé, de nem akarta akasztani.

Mint ismert, a 0-0-s debreceni eredmény után szerdán idegenben 3-0-ra kikapott a DVSC-TEVA a Fraditól a Magyar Kupa elődöntőjében, így nem jutott a fináléba.

A mérkőzés döntő momentuma a 18. percben történt, Varga József nagyon rosszul, röviden passzolt hátra a kapusnak. A labdára lecsapott Böde Dániel, a Fradi csatára, s betört a 16-oson belülre. A Loki kapujából Verpecz István kifutott, elfeküdt Böde előtt, aki hatalmasat esett. Karakó Ferenc bíró nem habozott, s piros lappal kiállította Verpeczet, emellett tizenegyest ítélt a Fradinak, amit Gera Zoltán be is lőtt. A Loki így nagyon nehéz helyzetbe került.

Verpeczet a Loki csütörtöki edzése után csípte el a Dehir.hu portál.

– Nem akartam, hogy „gyere, vidd el mellettem, aztán rúgd be”, hanem meg akartam próbálni kicsit megzavarni. Ez valamennyire sikerült is, mert kivezette a labdát. Én arra törekedtem, hogy ne bántsam, csak az útjába próbáljak állni. A kezemet lehelyeztem a földre, hogy még véletlenül se érjek hozzá, erre ő belerúgott a bal kezembe, aztán esett egy nagyot. Azt hittem egyébként, hogy kifelé lesz szabadrúgás, erre azt láttam, hogy a bíró egyből felmutatta a piros lapot. Ezzel nem tudok mit csinálni, ez egy ilyen szabály, a kapust ezzel büntetik, de igazából, ami a legrosszabb, hogy a csapatot büntették ezzel. Így is nehéz mérkőzésre számítottunk, így meg aztán pláne. Értékesítették a büntetőt, onnantól kezdve még nehezebb volt – idézte fel a történteket a kapus.

https://www.youtube.com/watch?v=qsTlrNQ9KSo

Verpecz azt mondja, el kell felejteni ezt a meccset, s most már a bajnokságra kell koncentrálni, hogy meglegyen a nemzetközi szereplés joga, ehhez kellő magabiztossággal kell játszani.

Kondás Elemér szerint Varga olyan hibát vétett, amilyet nem szabadott volna egy ilyen fontos mérkőzésen. Mint mondta, a bajnokságban a dobogón szeretnének végezni, ehhez pedig először le akarják győzni az Újpestet a szombati hazai meccsen.

Olvasói sztorik