NB I

A Fradi-ultrák beintettek Kubatovnak

A szurkolói csoportok reagáltak az FTC közleményére: a sarkalatos pont továbbra is a vénaszkenner, amíg az nem válik önkéntessé, nem lesz visszatérés a lelátóra.

A Ferencvárosi Torna Club vezetése tegnap közleményben tudatta a klub hivatalos honlapján, hogy a vezetőség által felajánlott engedmények ellenére sikertelen volt az egyeztetés a szervezett szurkolói csoportokkal, amelyek továbbra sem hajlandóak visszatérni a lelátóra. A klub sok tekintetben engedett a szurkolók követeléseinek, tudatta a közlemény, a tiltakozás sarkalatos pontjának számító vénaszkenner ügyében is törekedett a kompromisszumra (két év után eltörölnék, ha addig nem lesz egyetlen lelátói rendbontás sem), ám az ultrák ezt nem fogadták el.
A Fradi közleménye szerint „a szurkolói csoportok azonban a fent felsoroltak ellenére nemet mondtak a klub ajánlatára, nemet mondtak a vénaszkenneres beléptetés megszüntetésére is. Az FTC sajnálatosnak tartja, hogy az elmúlt néhány évben tapasztalt szurkolói rendbontások sem késztették arra a tárgyaláson résztvevő másik felet, hogy belássa, az új beléptető rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, azt, hogy sikerült rendet teremteni az FTC pályáján.”
A közleményre természetesen a szervezett csoportok is reagáltak. A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldalon, illetve a c-kozep.hu portálon a klubvezetéssel tárgyaló ultra-csoportok vezetője leírta, mik a kifogásaik és miért nem fogadják el a Kubatov Gábor vezette elnökség ajánlatát.

„A Ferencvárosi Torna Club vezetése ismét előre megírt közleményt adott ki a szurkolókkal való egyeztetések végkimeneteléről, miközben az érintettek még fel sem álltak a tárgyalóasztaltól. A vezetésnek véleményünk szerint arról szólt ez az egész egyezkedés, hogy enyhítsenek az őket ért nyomáson, amit a csökkenő nézőszámok, a sikeres 10.000 fős csepeli demonstrációnk és a klub körül kialakult folyamatos “szekus” és egyéb botránysorozat okozott. Emellett megint megpróbálkoztak azzal, hátha sikerül megosztani minket és rávenni a Tábort a szkennelésre” – áll a közleményben, amely újabb „vádakat” is megfogalmaz a klubelnök ellen:
„Kiderült, miközben bejelentették, hogy szeretnének megegyezni és felfüggesztették a véleményünk szerint jogtalan kitiltásokat nem sokkal a lejártuk előtt, eközben az elnök újabb feljelentést tett személyiségi jogai és jó hírnevének megsértése miatt többek között az előénekes ellen és több millió forintra perel minket” – tudatja a szurkolói csoport.

A Fradi-drukkerek részéről a Green Monsters szurkolói csoport vezetője adott ki közleményt, ő vezette a szervezett csoportokat a tárgyaláson. Szavaiból kiderül, továbbra is a vénaszkenner a kritikus pontja a lehetséges egyezkedésnek, mert az ultrák, miközben hajlanak több előírás betartására, a kötelező szkennelést változatlanul elutasítják.

Azt elmondhatom, hogy nem homokba dugott fejjel “nem kell a szkenner, Kubatov takarodj” jelszó alatt tárgyaltunk. A szkenner “megszületését” előidéző problémák mindegyikére megoldást/garanciát javasoltunk a klubnak.
Létrehozunk közösen írásba foglalt szabályzatot, amit köteles minden szurkoló betartani, ennek megszegése lépcsőzetes rendszerben eltiltást illetve kitiltást von maga után( ez vonatkozik a csoportokon át minden szurkolóra ).
Mi is RENDET akarunk a lelátón, ahogyan az eddigi összes rendezvényükön is bizonyítottuk, nem akarunk következmények nélküli Ferencvárost!
Opcionális szkennert kértünk, akár rengeteg kedvezménnyel, ez a klub döntése, ösztönözzön nyugodtan bárkit szkennelésre, aki szeretne nyugodtan szkenneljen.
Talán a legnagyobb áldozatot akkor hoztuk, mikor felajánlottuk, hogy az opcionális szkenner mellett, bizonyítva, hogy nem névtelenséget kérünk a szurkolói csoportok vezetői beszkennelnek, cserébe a klub megszünteti a kötelező szkennelést a többi szurkolónak.
A klubnak ez nem volt elég, KÖTELEZŐ SZKENNER MINDENKINEK. Amennyiben ezt elfogadom, nem tudtam volna sem tükörbe nézni, sem pedig a szemetekbe a kerítésről”
– áll a közleményben.

Így tehát nincs megegyezés és nincs visszatérés a lelátóra, legalábbis egyelőre. Mert az ultrák továbbra is biztosak benne, egyszer elérik céljaikat és újra ott lesznek a lelátón.
„Azt garantáljuk, hogy nem az lesz a végkifejlet, hogy leültünk úgy tárgyalni, hogy soha nem látott egység volt és úgy állunk fel, hogy meggyengültünk! Soha nem fognak többet megosztani minket többet sem szkennerrel, sem semmi mással!” – tudatják a Fradi-szurkolók képviselői.

Olvasói sztorik