NB I

Egyedül volt a Honvéd a „világ ellen”

Videó és edzői nyilatkozatok a 27. fordulóból.

Ferencváros–Honvéd 2-1

Thomas Doll, Ferencváros: – Az első félidőben nem voltunk igazán jók, a másodikban feljavultunk. A védekezésben gondot okozott, hogy bal oldalt támadójátékosoknak kellett védőt játszania. Azt nem értem, hogy lehet, hogy a Debrecen egy nappal többet pihenhet, mikor mi is játszhattunk volna szombaton. Ezért kicsit figyelemmel kellett lennünk a szerdai meccsre, ahol fel fogjuk szántani a pályát.

Marco Rossi, Honvéd: – Dávid és Góliát harca volt ez. Sajnos nem jöttünk ki jól a meccsből. Itt a Fradi-pályán mindig azt érzem, hogy a csapatommal egyedül vagyunk a világ ellen.

Forrás: ulloi129.hu


Paks–Debrecen 0-1

Csertői Aurél, Paks: – Nem lehetek elégedett a játékunkkal, hiszen kikaptunk. Szerencsétlen gólt rúgtunk magunknak. Utána megváltozott a játék képe, próbálkoztunk, voltak kontráink, de nem sikerült semmi, mert nagyon agresszíven és jól védekezett az ellenfél, nem tudtuk feltörni. A végén megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, pontrúgásból hatalmas helyzetet alakítottunk ki, sajnos nem ment be. Ez egy egy-nullás mérkőzés volt, a Debrecen megérdemelte a sikert.

Kondás Elemér, DVSC: – Örülök a sikernek, annak különösen, hogy jól játszottunk, több százszázalékos helyzetet kidolgoztunk. Hamarabb el kellett volna dönteni a mérkőzést. A koncentráció hiányzott talán, ezért nem mentek be a ziccerek. Ettől függetlenül elégedett vagyok, mert a játékosok sokat dolgoztak, fegyelmezetten futballoztak, betartották, amiket megbeszéltünk.

Forrás: dvsc.hu


Videoton–Vasas 2-2

Horváth Ferenc, Videoton: – Érdekes játék a futball, minden olyan csapatnak, amelyik futballozni akar, annak az a rémálma, ami ma történt a meccs elején. Az első hat percben három olyan helyzetünk volt, amelyek közül ha egyet kihasználunk, már máshogyan alakul a mérkőzés. Ezt követően a tizennyolcadik percben már kettő-nullra vezetetett a Vasas, akik kis túlzással talán kétszer jöttek el a kapunkig az egész mérkőzés folyamán – ez persze nem von le semmit ellenfelünk érdemeiből. Nehéz volt úgy elkezdeni a második félidőt, hogy kétgólos hátrányban voltunk, és sérülés miatt is cserélnünk kellett. Teljesen totális futballal próbálkoztunk, kimentünk egészpályás letámadásra, egy az egyben hagytuk hátul a védőket. Ez a nyomás egyenlítést ért, sőt, a győzelmet is megszerezhettük volna, szóval nehéz a srácokat elmarasztalni, de két pontot elveszítettünk a mai nap folyamán, ezt pedig óriási hibának tartom. Egy dolgot szeretnék még elmondani a szurkolótáborunkkal kapcsolatban. Itt vannak mindig és akár jól, akár rosszul játszunk, végig buzdítják a csapatot, ezt ezúton is szeretném megköszönni nekik.

Michael Oenning, Vasas: – Akik eljöttek erre a meccsre, valódi futballélményt kaphattak. Kicsit szomorú vagyok, hogy nem nyertünk, de ha reálisan nézem, akkor a döntetlen is elfogadható eredmény. Az első tíz percben a Vidinek több helyzete is volt, a széleken megbontották a védelmünket, utána viszont erősen visszajöttünk a meccsbe, és Remili két góljával előnybe kerültünk. A legfontosabb momentuma a mérkőzésnek az volt, hogy a harmadik találatot nem tudtuk az első félidő végén megszerezni, pedig az elég biztonságot adott volna a folytatásra. Ennek a gólnak a hiánya kihatott a második játékrészre, a hetvenedik perc környékén csak „úsztunk“ a mérkőzésben, jöttek is a hazai gólok. Nagyjából kijöttünk ebből a nehéz helyzetből, így összességében azt tudom mondani, hogy reális eredmény született, továbbra is nagyon izgalmas a bajnokság.

Forrás: vidi.hu


MTK–Diósgyőr 0-0

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Fontos mérkőzés volt a mai számomra, mert mindenki tudja, hogy diósgyőri vagyok, ma is ott élnek a szüleim, a testvérem, de kilencven percig félre kellett ezt tenni. Ha most kezdődne a bajnokság, akkor a Diósgyőr biztos az élmezőnyhöz tartozna, mert jó kezekben lévő, nagyon jó csapat. Az első félidőben valamivel frissebben mozogtunk, de a kapuhoz vezető ösvényt nem találtuk, szerencsére a DVTK sem. Szerintem is igazságos a döntetlen, mert az első félidő végén nekünk volt egy nagy helyzetünk, a találkozó végén pedig nekik egy fejesük.

Egervári Sándor, DVTK: – Két fegyelmezett csapat játszott ma, alig találtunk fogást egymáson. Emiatt nagy gólhelyzetek nem nagyon alakultak ki, kivételt talán az első félidő vége jelentett. Úgy érzem, igazságos döntetlen született. Nekünk, a középmezőny alján álló csapat számára egy dobogóra esélyes együttes ellen minimális programként elfogadható ez az idegenbeli pont. Gratulálok csapatomnak a helyenkénti jó játékhoz, és gratulálok kollégámnak, aki nagyszerű tavaszt produkál, és komoly várományosa a dobogónak.

Forrás: dvtk.eu


Haladás–Békéscsaba 1-0

Mészöly Géza, Haladás: – Hihetetlenül értékes ez is és a szerdai győzelem is. Szervezett volt a Békéscsaba, volt lehetőségük a védekezés mellett a támadás építésére is. A második félidő elején dőlt el a meccs: David Williams a két helyzetéből egyet értékesített. Minden elismerésem a srácoké: hét pontot gyűjtöttünk a három kiesőjelölttel szemben. A lecsorgó labdákból is volt esélye a liláknak: az utolsó pillanatban Király hatalmasat védett. Ezért kellett volna nagyon, hogy meglegyen a második gólunk.

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Elismerésem a csapatnak, amely végig jól küzdött. Elég volt egy rövidzárlat ahhoz, hogy hátrányba kerüljünk. Ezután is próbálkoztunk, de sajnos nem tudtunk egyenlíteni, pedig a helyzetek megvoltak. Továbbra is versenyben vagyunk a bennmaradásért, mivel a vetélytársak csak egy pontot szereztek.

Forrás: 1912elore.hu


Újpest – Puskás Akadémia 2-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Normális esetben nem örülök az egy pontnak, de a mai nap a kettő-kettes végeredmény miatt mi lehetünk a boldogabbak. Ugyanazt a problémát látom a fiúknál, amit a Vasas vagy a Békéscsaba ellen láttam, valamiért a gyengébb együttesekkel szemben mentálisan nem tudunk felnőni a feladathoz. Annak a játékosnak, aki Újpest-mezt visel, kötelessége minden egyes meccsre úgy kimenni, hogy mindent megtesz a győzelemért. De ma megint nem ez történt, hiszen ez a hozzáállás többeknél is hiányzott.

Robert Jarni, Puskás FC: – Ismét egy nagyon izgalmas és érdekes mérkőzést játszott egymással a két csapat. A szurkolók a lelátón biztos kiválóan szórakoztak. Egyes periódusokban komolyan szétszakadt a pálya, folyamatos kontratámadások, itt is, ott is nagy helyzetek. Úgy érzem, ebben a káoszban ma mi találtuk jobban fel magunkat, nekünk voltak nagyobb lehetőségeink. A védelmünk teljesítette a feladatát, középen és a széleken is sikerült megfognunk az ellenfelet. Természetesen csalódottak vagyunk a kihagyott büntető és ziccerek miatt. Reméljük, hogy a ma elszalasztott pontok nem fognak hiányozni a végelszámolásnál. A miskolci után a mai játékunk is biztató volt. Gratulálok a fiúknak, nagyot küzdöttek. Szombaton egy új bajnokság kezdődik a számunkra, de a jó játék reményt ad a folytatásra.

Forrás: ujpestfc.hu, puskasakademia.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik