NB I

Újabb tehetséges játékos mutatkozott be a DVTK-ban

Ternován Patrik a Békéscsaba ellen lépett először pályára az NB I-ben.

A Haladás elleni mérkőzésen még elmaradt a saját nevelésű Ternován Patrik bemutatkozása, a következő bajnokin, a Békéscsaba ellen azonban már pályára lépett a fiatal tehetség: a 90. percben Bognár Istvánt váltotta a pályán, szombaton pedig, szintén csereként az MTK ellen már második NB I-es bajnokiján is szóhoz jutott.

A 18 éves játékos ebben az idényben került fel az NB III-as csapatba, ahol egyből alapemberként számított rá Sütő Szilárd vezetőedző, aki a Rangadó.hu-nak nyilatkozott a tehetséges fiatalról.

– Megérett az első osztályú bemutatkozásra, hiszen tényleg nagyon sokat dolgozott ezért. Nagyon büszke rá az egész klub, hiszen az utánpótlásnevelésünk egyik eredménye, és azt gondolom, hogy a jövőben több ilyen játékos is lesz. Évek óta fentebb versenyzett, mint a saját korosztálya, és mindig megállta a helyét az adott bajnokságban. Ebben az idényben került fel az NB III-as keretbe, ahol mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken kiemelkedő teljesítményt nyújtott – és így egy ideje már a felnőtt keret tagja. Folyamatosan visszajátszik hozzánk, hogy a meccsterhelése meglegyen, és most jött el az a pillanat, amikor Egervári úr úgy gondolta, hogy „Terno” megkapja a bizalmat és bemutatkozik – nyilatkozta Sütő Szilárd.

– Kifejezetten dinamikus, gyors játékos, nagyon jó a testfelépítése, ami abban is megmutatkozik, hogy nagyon jó felmérési mutatókkal rendelkezik. A párharcokat nagyon jó százalékban nyeri meg, jól érkeznek szélről a beadásai, és a lövései is nagyon veszélyesek. Még javítani kell azonban a csapatjátékán, hiszen sokszor van olyan, hogy egyedül próbál egy-egy szituációt megoldani a cselező képességével és a robbanékonyságával, ahelyett, hogy passzolna. De ebben is folyamatosan javuló tendenciát mutat. Jobb és bal oldalon is felváltva játszik, szerintem ő mindkét szélen a hasznára tud lenni a csapatnak – összegezte Ternován erősségeit és fejlesztendő területeit a DVTK NB III-as csapatának edzője.

A fiatal játékos a debütálását követően a dvtk.eu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a Haladás ellen ketten melegítettek Egerszegi Tamással, akkor azonban még nem őt szólították a kispadhoz. A március eleji Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésen még közelebb állt a debütáláshoz, ám a sérült Koman mégis tudta folytatni a játékot, így nem kellett a helyére beállnia.

– A békéscsabai mérkőzés 86. percében jött oda hozzánk Lippai József, és szólt, hogy pörgessem fel a bemelegítést, mert beállok. Persze izgultam, de már nem annyira, mint például a Groupama Arénában – idézte fel a középpálya mindkét szélén bevethető játékos a debütálása előtti pillanatokat a klub hivatalos honlapján.

– Már a bemelegítés során kaptam a zrikát az egykori diósgyőri Takács Pétertől és csapattársamtól, Eperjesi Gábortól, hogy ha beállok, és gólt rúgok, akkor szaladjak ki hozzájuk. A találkozó után természetesen mindenki gratulált, bár szerintem leginkább a bemutatkozás járt a fejükben (utalt nevetve arra a szokásra, hogy az újonc vendégül látja a teljes csapatot pizzára, üdítőre – a szerk.). Bognár István feltöltötte az Instagramra azt a képet, amin éppen helyette állok be „még 500-at” szöveggel. Telefonon apukámmal és anyukámmal beszéltem először, hiszen nagyon sokat köszönhetek nekik. Ezen kívül jöttek az sms-ek, rengetegen írtak a Facebookon, meg sem próbáltam összeszámolni, mennyien kerestek. Köszönöm mindenkinek!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik