NB I

Két kapufát lőtt a Honvéd, két gólt a Fradi

A bajnok Ferencváros 2-1-re nyert az OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Ferencvárosi TC – Bp. Honvéd 2-1 (0-1)
Groupama Aréna, 7053 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
FTC: Jova – Dilaver, Csukics (Pintér, a szünetben), Nalepa – Gyömbér, Trinks – Varga R. (Radó, 60.), Nagy D., Gera (Hajnal, a szünetben), Lamah – Busai. Vezetőedző: Thomas Doll
Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovric, Bobál D., Baráth B., Ikenne-King (Gazdag, 71.) – Hidi, Vasziljevics (Vernes, 78.), Nagy G. – Holender (Canstantinescu, 78.) – Eppel. Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerzők: Trinks (63.), Busai (70.), illetve Busai (öngól 25.)

Fővárosi rangadóval zárult az OTP Bank Liga elhalasztott 27. fordulója. A már bajnok Ferencváros a nyolcadik helyezett Budapest Honvédot fogadta vasárnap este.

Az első percek már helyzeteket hoztak: előbb Horváthnak kellett védenie, majd egy Honvéd-szabadrúgás ment nem sokkal mellé. Gera a 11. percben nagyon közel volt a gólhoz: csúsztatása centikkel ment el a kapufa mellett. A 14. percben jött a válasz: Hidi elemi erővel „forgácsolta szét” a felsőlécet. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk: egy újabb Honvéd-lövést követően a fordulásból Horváthnak volt dolga a másik oldalon. A 25. percben egy Honvéd-szöglet a rövid sarok felé érkezett, Busai Attila pedig mintaszerűen csúsztatta a kapuba – tette mindezt a saját kapuja előtt, így egy öngóllal szerzett vezetést a Honvéd (0-1).

A középkezdés után Trinks szabadrúgását Horváth ismét vetődve védte. A 32. percben Busai a másik kaput is bevehette volna fejjel, de kecsegtető helyzetben néhány métert tévedett. Az első félidő hajrájában Trinks elé fejelte le az egyik hazai védő a labdát, a Fradi támadója azonban tíz méterről mellé lőtt.

A második játékrész elején jelentősen leült a játék az első 45 perchez képest. A Honvéd átadta a területet a Fradinak, azonban a zöld-fehérek ezzel nem tudtak élni. Thomas Doll a hatvanadik percben már harmadik cserelehetőségét használta ki. Valószínűleg ez is kellett, hogy belelendüljön a Ferencváros: a 63. percben Florian Trinks indult meg, majd a védők lábai között a rövidsarokba lőtt (1-1). A hetvenedik percben Busai Attila remekbeszabott góllal javította hibáját: egy szöglet után röviden kivágott labdát háttal a kapunak lőtt a léc alá (2-1).

A hajrában aztán a Fradi tartotta percek alatt kiharcolt előnyét. A 88. percben lendületet vett a Honvéd, de Vernes fejese hiába jutott túl Jován, a felsőléc ismét a Ferencvárossal volt. Maradt a 2-1, így újabb győzelemmel ünnepelte meg bajnoki címét a Fradi.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője értékelte:

– A Ferencváros kispadja még így is erősebb a Honvédénál. Az első félidőben egálban volt a vendégcsapat a hazaiakkal, sőt vezetett is. Azonban a két-három Fradi-csere a második félidőben erősített a hazai csapaton, ráadásul kicsit szerencsésebbek is lettek. A Debrecen elleni kupavisszavágóért tartalékosabban állt fel ma az FTC, ezt ki lehetett volna használni, de nem sikerült. Egy döntetlen viszont mindenképpen állt volna a Honvédnak, azonban a második félidőben a vendégek nem tudtak olyan játékosokat behozni a kispadról, akik megtartják az előnyt, vagy éppen megfordítják hátrányból a mérkőzést – a Ferencváros ennyivel előrébb van, ennyivel hosszabb a kispadja. Helytállt a Honvéd, egy góllal ki lehet kapni a Fradi-pályán.

Olvasói sztorik