NB I

Eppel Márton jó párost alkot Youlával

A Honvéd kiváló formában lévő támadója még nem adta fel Eb-álmait.

Eppel Márton az NB I talán legjobb formában lévő támadója. Tavaszi teljesítménye önmagáért beszél: nyolc találkozón öt gólt szerzett, kétszer tudott duplázni – legutóbb a Videoton kapujába talált be. A még mindig csak 24 éves csatár a télen a széthulló Dunaújvárosból érkezett a kispestiekhez, átigazolásában a szerencse is közrejátszott.

– Bombázzák már külföldi ajánlatokkal?

– Nem, egyelőre nem kerestek meg! Ahhoz még kell egy pár gólt rúgnom. A földön járok, ez a néhány találat nem változtatott meg semmit – válaszolta a Rangadó.hu-nak még a hétközi, Újpest elleni vereséget megelőzően Eppel Márton.

– Mitől indult be így a szekér a Honvédnál?

– Összeállt a csapat, van egy jó taktikánk, szerencsére nemcsak nekem, hanem az egész csapatnak jönnek a gólok mostanában. Fontos, hogy a hátsó alakzatunk is magyar szinten remek játékosokból áll. Személy szerint nekem azért megy így a futball, mert a télen nagyon sok energiát fektettem az alapozásba. Egymásra találtunk a Honvéddal, beleillek a mester által felvázolt szisztémába. Szintén megjegyzendő, hogy Youla személyében olyan csatártársat találtam, akivel jól kiegészítjük egymást.

– Mit ért ez alatt?

– Testalkatot és ebből fakadóan játékstílust is. Robosztus, erős játékos vagyok, Youla ezzel szemben indulósabb, futósabb labdarúgó. Meg tudjuk osztani a védők figyelmét, ez lehet a siker nyitja.

– Szerepelt külföldön is, a holland NEC Nijmegen csapatában Babos Gábor és Vadócz Krisztián csapattársaként, 2011 őszén. A fél év alatt azonban mindössze egyetlen mérkőzésen, egy ADO Den Haag elleni egy-nullás vereség alkalmával jutott szóhoz. Mi volt akkor a probléma?

– Azt tudni kell, hogy sérülten igazoltam a NEC-hez, de nem ebben látom a kudarc fő okát. Inkább mentálisan nem voltam még azon a szinten, hogy külföldön tudjak játszani. Mostanra viszont már úgy érzem, fejben is tökéletes állapotba kerültem, így helyt tudok állni itthon, és ha úgy alakul, akkor a távoli jövőben a határokon túl is.

– Hol figyelt fel önre a holland gárda?

– A híres touloni U20-as ifjúsági tornán.

– Az eredeti tervek szerint csak a nyártól csatlakozott volna a Honvéd keretéhez, de az ismert dunaújvárosi problémák miatt ez már a télen végbe ment. Szerencsésnek érzi magát?

– Szerencsés vagyok, hogy abból a szorult helyzetből el tudtam jönni, de úgy gondolom, a Honvéd, az Újváros és én is jól jártunk az átigazolással. Volt csapatom sorsát azóta is figyelemmel követem. Tudom, hogy sajnos egyelőre nem sikerült nyerniük a tavasszal és azt is, hogy jövőre csak az NB III-ban indulhatnak.

– Ha így jönnek a gólok, lát reális esélyt egy Eb-szereplésre?

– Nagyon szeretnék ott lenni Franciaországban. Ha az ember majdnem minden meccsen gólt rúg, akkor abban reménykedik, előbb-utóbb csak felkapják rá a fejüket.

A címlapkép a honvedfc.hu-ról származik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik