NB I

Öngóllal nyert a Debrecen

A DVSC-TEVA 1-0-s győzelmet aratott a Paks vendégeként.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Paksi FC – DVSC-TEVA 0-1 (0-1)
Paks, játékvezető: Németh Á.
Paks: Székely – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai, Szakály D., Bertus (Bajner, 70.), Bartha – Hahn. Edző: Csertői Aurél
DVSC: Verpecz – Lázár, Mészáros, Máté, Korhut – Jovanovic, Varga J., Bódi, Horváth Zs. (Djelmics, 68.) – Holman (Tisza, 88.) – Takács T. Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Szabó J. (28., öngól)

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának zárómeccsén a Debrecent látta vendégül a Paks. Az első félidőben nem parádéztak a csapatok, sokáig helyzet sem alakult ki a találkozón. A hazaiak próbálták játszani szokásos, rövidpasszos játékukat, de a vendégek nagyon fegyelmezetten és szervezetten védekeztek. A 28. percben szinte a semmiből vezetést szerzett a a DVSC, egy baloldali beadás után Szabó János nagyon szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába bólintott közelről. (0-1)

A folytatásban még dr. Horváthnak volt egy nagy lehetősége, a helyzet azonban kimaradt, így a szünetre egygólos vendégelőnnyel vonultak a csapatok.

A második félidő első fele is eseménytelenül telt, egyik kapu sem forgott veszélyben. Próbálkozott az egyenlítéssel a Paks, de a vendégek mindig nagyon gyorsan visszazártak, nem hagytak területet a hazaiaknak a játékra. A hajtásra nem lehetett panasz, de a mérkőzés színvonala nem repdesett az egekben.

A 73. percben Holman gyönyörűen indította Takácsot, aki ziccerben a befejezés helyett a lesen álló társhoz passzolt, így oda lett a nagy lehetőség. Öt minutummal később ismét Takács Tamás hibázott, öt méterről lőtt mellé üres kapura. A 85. percben egy oldalszabadrúgást Gévay csúsztatott kapu felé, egyre fogyott a paksiak ideje. Az utolsó percben egy szöglet után Lenzsér fejelt kapura, a debreceni hálóőrön már túljutott a labda, de Bódi a gólvonalról tisztázni tudott. A hajrában a másik oldalon Tisza a kapufát találta el, így több gól nem született, 1-0-ra nyert a DVSC, amely győzelmével már harmadik.

– A hétközi forduló talán a hazaiakból vett ki többet, A Debrecen pedig jól oldotta meg a feladatát – kezdte a Rangadó.hu szakértője: Gyarmati András, sportmenedzser, A-licences edző. – A vendégek zárt védekezésre helyezkedtek be, abból próbáltak gólt szerezni és elhozni a három pontot, ez sikerült is nekik. Nem értetem a Paksot, vesztésre álltak, és mégis hátrafelé próbáltak játszani, szerintem ez egy öngyilkos dolog volt. Nem éreztem a Paksba azt az átütőerőt, amivel eredményes tudott volna lenni, helyzetük sem nagyon volt. A végén egy fejesük talán bemehetett volna, de a Debrecen pedig korábban több lehetőséget is elpuskázott. Összességében legalább egy góllal jobb volt a DVSC, mert több helyzetet dolgozott ki.

Olvasói sztorik