NB I

Gólínség az MTK és a Diósgyőr mérkőzésén

Csak helyzetekig jutottak a felek Dunaújvárosban.
OTP Bank Liga, 27. forduló
MTK – Diósgyőri VTK 0-0
Dunaújváros, játékvezető: Berke
MTK: Hegedüs – Bese, Poór, Grgics, Vadnai – Thiam, Baki – Gera D. (Vogyicska, 92.), Kanta J., Hajdú (Deutsch, 86.) – Nikacs (Varga Sz., 53.). Edző: Teodoru Vaszilisz
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – Elek Á., Egerszegi – Bognár (Novothny, 61.), Koman, Bacsa (Ternován, 92.) – Nikházi (James, 73.). Edző: Egervári Sándor

Mindkét csapat jó formában várta a találkozót. Az MTK a tavaszi nyolc mérkőzésén csak egyetlen vereséget szenvedett, a Diósgyőr pedig az utolsó hat mérkőzéséből csupán egyszer nem szerzett pontot. A vendégek azonban nagyon gyenge teljesítményt nyújtanak idegenben, tizennégy eddigi mérkőzésükön mindössze csak egyszer sikerült begyűjteniük a három pontot.

Ezen a mérlegen láthatóan javítani szeretett volna a DVTK, hiszen már rögtön a mérkőzés elején átvették az irányítást, nagy iramban kezdtek és többet birtokolták a labdát. A hetedik percben egy veszélyes szituációt is sikerült kialakítaniuk: Bognár ment el a jobb szélen, majd már a tizenhatoson belülről élesen középre lőtte a labdát, amit Hegedűs, kivetődve a kapujából hatástalanítani tudott. Az ezt követő percekben az iramra továbbra sem lehetett panasz, de sajnos helyzetekből nem volt túl sok. A hazaiak első lövése Nikacs nevéhez fűződött, ám kísérlete a 11. percben csak az oldalhálóban kötött ki. A 39. percig kellett várni egy újabb veszélyes momentumra, ekkor Bese bombájánál kellett Radosnak közbeavatkoznia. A 43. percben a legaktívabb diósgyőri játékos, Bognár próbálkozott 17 méterről, de nem tudott Hegedűs eszén túljárni. Az első játékrész legnagyobb ziccerét Nikacs hagyta ki a 45. percben, amikor is tizenegy méterről sikerült Radost átemelni, de a bal kapufa mellett hagyta el a labda a játékteret.

A második játékrész elején szintén Nikacs szerezhette volna meg az első találatot, ám az éles szögből leadott lövésénél Rados megint a helyén volt az 52. percben. A 61. percben az addig remekül játszó Bognár helyére Novothny állt be, és ezáltal két csatáros játékra váltott a vendég csapat. Ennek köszönhetően sikerült is beszorítaniuk a térfelükre az MTK-t, de igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani Komanék. A 70. percben Egerszegi lövése volt hosszú idő után az első említésre méltó lehetőség, de Hegedűsnek nem okozott gondot a próbálkozás. Az utolsó negyedórában már egyáltalán nem vállaltak kockázatot a felek, a mezőnyjáték dominált. A színvonal visszaesett, és egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, így gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó Dunaújvárosban.

A Rangadó.hu szakértője, Andriska Gábor, a Dunaferr és a Kecskemét korábbi labdarúgója:

– Két ellentétes színvonalú félidőt láthattunk. Az első játékrész nagyon élvezetes volt, jó iramban játszottak a felek. Az MTK a jobb szélen nagyon veszélyes volt, mindenféleképpen kiemelném Bese és Gera játékát. A vendégeknél Bognár teljesítménye tetszett nagyon, jó meglátásai voltak a középpályásnak, egy kicsit meg is lepődtem, hogy lecserélték őt. A második félidőben valamelyest visszaesett a színvonal, mintha a csapatok kivárásra játszottak volna, egyáltalán nem mertek kockáztatni. Az utolsó negyedórára azonban bátrabban kezdtek el játszani újra, de nagy ziccert nem tudtak kialakítani. Összességében voltak helyzetek mind a két oldalon, de az eredményt reálisnak tartom.

Olvasói sztorik