NB I

Újra dobogóközelben a Haladás

A szombathelyiek Williams góljával 1-0-ra legyőzték Sopronban a sereghajtó Békéscsabát.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (0-0)
Sopron, játékvezető: Karakó
Haladás: Király – Schimmer, S. Wils, Jánvári, Bosnjak – T. Wils, Iszlai, Németh M. (Medgyes, 84.) – Gaál, Williams (Martínez, 71.), Halmosi (Popin, 90.). Edző: Mészöly Géza
Békéscsaba: Polekszics – Piermayr, Vaskó, Damjanovics, Fabio – Calvente, Spitzmüller, Takács P., Laczkó – Viczián (Birtalan, a szünetben), Punosevac. Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Williams (56.)

A Haladás a soproni albérletében látta vendégül a kiesés ellen menekülő Békéscsabát az OTP Bank Liga 27. fordulójában. A találkozó elején a szombathelyi csapat próbált kezdeményezni, a 17. percben Iszlai lövése Vaskó hátán csattant. Kilenc perccel később Schimmer tette át a labdát a baloldalra, majd Halmosi Gaál elé tálalt, aki azonban 9 méterről fölé lőtt. Rögtön ezt követően a másik oldalon Királynak kellett bravúrt bemutatnia: Laczkó beadását Punosevac éles szögből fejelte kapura, de a válogatott hálóőr átért a hosszúra és nagyot védett.

Az első játékrész utolsó tíz percébe lépve Németh Márió szenzációs indítással hozta helyzetbe Gaált, akinek 15 méteres lövését Polekszics szögletre ütötte. Az első félidőben a Haladásnál volt többet a labda, de nagy ziccerig nem jutottak a hazaiak.

A második félidőre a Békéscsaba jött ki koncentráltabban, egy szabadrúgás után Punosevac elrúgta a labdát a kapu felé, keresztbe élesen, ám a hosszún érkező Calvente már nem tudta kapu felé irányítani az erősen érkező játékszert, így az mellé ment. Nagy helyzetet úszott meg a Haladás.

Ezt követően aztán összeszedte magát a szombathelyi csapat, Williams közelről előbb a felső lécet találta el, majd az 56. percben a vezetést is megszerezte az ausztrál támadó: egy bedobást követően Németh Márióhoz került a labda, aki belépett a 16-oson belülre, lövésébe csak beleérni tudott Polekszics, a róla levánszorgó labdát pedig bepofozta a kapuba Williams. (1-0)

Öt perccel később közel állt az egyenlítéshez az Előre, Calvente kapott jó labdát, egyedül vezethette Királyra, de a 101-szeres válogatott elpiszkálta a lábai közül. Az utolsó negyedórában hiába próbálkoztak a vendégek, a szombathelyi hálóőr eszén nem tudtak túljárni, így maradt az egy-nullás végeredmény. A dobogóért küzdő Haladás pontszámban beérte a Videotont, míg a sereghajtó Békéscsabának tovább nőt a hátránya a Puskás Akadémia és a Vasassal szemben.

– Az első félidő nem hozott magas színvonalat, nem láthattunk jó futballt – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott labdarúgója. – A második félidő irama már tetszett, helyzetek is akadtak mindkét oldalon. Ha őszinte akarok lenni, akkor a döntetlen igazságosabb lett volna, mert a Békéscsaba is jó benyomást tett rám. A Haladás berúgta a helyzetét, az Előre nem, ez döntötte el a meccset.

Olvasói sztorik