NB I

Több országból is kapott ajánlatokat Thomas Doll

Kitölti a szerződését a Fradinál – mondta az 50. születésnapját szombaton ünneplő vezetőedző.

Terjedelmes anyagot közölt csütörtökön Thomas Dollról, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjéről a német dpa hírügynökség abból az alkalomból, hogy a szakember szombaton ünnepli 50. születésnapját.

Előbb bajnoki trófea, majd születésnapi parti – írja a szerző a korábbi válogatott Bundesliga-játékosról, aki tavaly kupagyőzelmet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel, most pedig friss magyar bajnok a csapatával. A cikk emlékeztet arra, hogy a Hamburger SV volt trénere már hat fordulóval a zárás előtt megszerezte szombaton a bajnoki címet, és az FTC 12 év után ért fel újra a csúcsra az NB I-ben.

– Csodálatos érzés. Igazi megkoronázása az elmúlt két és fél évnek, amely során felépítettünk valamit – mondta Doll.

A dpa felidézi, hogy a mecklenburgi születésű szakember sikerei 2013 decemberében kezdődtek Budapesten. A török Genclerbirliginél (2009/10) és a szaúdi al-Hilalnál (2011/12) eltöltött dicstelen időszak után megtalálta edzőként a helyét Magyarországon.

– Ismét nagyon jól érzem magam. Egy keletnémet keleten. Egyszerűen passzolok ide – mondta a Bild című lapnak Doll, aki a 2007/08-as idényben a Borussia Dortmund trénere is volt.

A német hírügynökség szerint az, hogy a magyar bajnokság nemzetközi szinten nem a legmagasabban jegyzett, nem zavarja az ambiciózus Dollt.

– Mindegy melyik országban dolgozol, mindenhol jól kell teljesíteni – mondta a szakember.

Ez a kijelentés a dpa szerint jól jellemzi Dollt, aki profi futballistaként is hasonlóan gondolkodott. Az NDK megszűnése után a támadó középpályás egyike volt annak a kevés keletnémet futballistának, aki a folytatásban is a legmagasabb szinten játszott. Egy erős év után a Hamburger SV-tól 15 millió márkáért a Lazióhoz igazolt, és Rómában is meggyőző teljesítményt nyújtott. Később az NDK válogatottjában 29-szer, a német nemzeti együttesben pedig 18-szor szerepelt Doll hazatért, és az Eintracht Frankfurtnál, végül pedig újra a HSV-nál szerepelt. Karrierjének sorozatos sérülései vetettek véget.

Edzőként 2001-ben, a hamburgi utánpótlásnál mutatkozott be, majd 15 évvel később – a Ferencvárossal – megszerezte pályafutása első bajnoki címét. Bár vannak ajánlatai, ki akarja tölteni a 2017 nyaráig szóló szerződését – írja a német hírügynökség.

– Sok megkeresésem volt Németországból és más országokból is. Én azonban már télen megmondtam az elnökünknek, hogy kitöltöm a szerződésemet. Nekem hihetetlenül tetszik az itteni feladat – fogalmazott ezzel kapcsolatban Doll.

A tréner elárulta: már zajlik a következő szezon tervezése az FTC-nél, a születésnapi parti szervezése azonban már befejeződött.

– Körülbelül 60-70-en leszünk a bulin – mondta szombati, 50. születésnapjáról Doll.

Olvasói sztorik