NB I

Sportágat váltanak a Haladás játékosai

A futball után vízilabdában is kipróbálják magukat.

Igazi vízilabdashowban lesz részük azoknak, akik kilátogatnak csütörtök este a szombathelyi fedett uszodába. A Szombathelyi Swietelsky-Haladás futballistái, edzői, a hétszeres magyar bajnok, a korábbi kiváló játékos, a vasi megyeszékhelyen edzőtáborozó Vincze Balázs irányította OSC, valamint az OB II Nyugati csoportját fölényesen vezető szombathelyi Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) vízilabdázói két vegyes csapatot alkotva szállnak vízbe. Ezúttal azonban nem négy, hanem két negyedig tart a találkozó – írja a Haladás honlapja.

A nagyjából egyórás program 18.30-kor váltó versenyúszással kezdődik, majd következik az első, nyolcperces negyed. Ezt követően a futballisták ötmétereseket dobnak, míg a vízilabdázók is célba veszik a kaput – de ők kizárólag lábbal rúghatnak, esetleg fejelhetnek. Ettől függetlenül mindenképpen győztest hirdetnek. Ezután jön a mindent eldöntő második negyed – egy negyed nyolc percig tart.

A mérkőzés jótékonyt célt szolgál, belépő nem lesz, de a bejáratnál becsületkassza várja a nézőket. A bevétel teljes egészében a szombathelyi Markusovszky Kórház gyermekosztályáé lesz. A szervezők kérik, hogy a becsületkassza mellett található ládába lehetőség szerint a gyermekek számára készségfejlesztő játékokat és édességet is hozzanak, amellyel mosolyt csalhatnak a kórházban fekvő beteg gyermekek arcára, megkönnyíthetik ott eltöltött napjaikat.

Az AVUS, az OSC és a Haladás is csatlakozik a felajánlásokhoz, mindhárom klub pénzzel segíti a beteg gyermekeket, amelyet pénteken adnak át.

Olvasói sztorik