NB I

Ennél jobb Debrecenre számított

Géresi Krisztián szerint könnyű dolguk volt a Loki ellen, de a Videoton ettől még nem lépett sokkal előrébb.

Harmadszor győzte le a DVSC-Teva együttesét idén a Videoton, a hajdúságiak elleni száz százalékos mérleget egy 1-0-s győzelemmel biztosították a piros-kékek. A 30. perctől emberelőnyben játszó Vidi egyik legaktívabb játékosa a huszonegy éves Géresi Krisztián volt, aki mindössze másodszor szerepelt a tavalyi bajnok kezdőcsapatában.

– Jól éreztem magam a pályán, kellemes ellenfelet kaptunk, mert az az igazság, én erősebb Debrecenre számítottam. Az első félidőben jól ment a játék a csapatnak, tizenegy ember ellen is tudtunk dominálni, nem csak a kiállítás után – értékelte a meccset a Rangadó.hu-nak a lendületes elfutásokkal és egy szép ollózással is feltűnő Géresi.

– Inspirált, hogy Magyarország egyik legjobb csapatának a kezdőjében játszhatok, most másodszor. Bízom benne, hogy a Vasas ellen is kezdő leszek. A Loki ellen a széleken erőltettük a játékot, mert tudtuk, hogy ott sebezhetőek. A feladatom szerint minél több egy-egyet kellett vállalnom, ezáltal területet nyitni a felfutó hátvédeknek. Úgy érzem, épp ez az egyik erősségem, szívesen csinálom. A korosztályos csapatokban irányító középpályást is játszottam, pár éve vagyok a szélen, azóta gyorsultam kicsit, most ez megfelelő feladatkör a számomra – tette hozzá saját szerepét illetően a fiatal középpályás.

fotó: vidi.hu

Géresi az ősszel a Sóstói stadion történetének utolsó gólját lőtte a Paks ellen, így szinte azonnal bekerült a neve a Vidi történelemkönyvébe. Persze szeretne ehhez még hozzátenni, akár már az idén, hogy a csapat odaérjen a dobogóra.

– Emlékezetes volt az első bajnoki gólom, a Sóstó utolsó meccsén. Jó lenne persze folytatni a góllövést, de nem görcsölök rá, előbb-utóbb jön majd magától. Ami a csapat céljait illeti: most a Vasas jön, aztán hatpontos meccseink lesznek, mert a körülöttünk lévő csapatokkal játszunk. Egyértelmű a cél, a második helyre mindenképpen oda szeretnénk érni.

– Az előző meccseken nem ment a csapatnak, rengetegen kérdezték, mi volt az oka, de nem tudok rá válaszolni. Rossz formában voltunk, az egész csapat. Ez a Loki-meccs az első lépcsőfok lehet a visszatéréshez a helyes útra, de nem több, még sok van hátra. Megkaptam az esélyt, nem okvetlenül a fiatalságom miatt, hanem mert az játszik, aki jól teljesít. Apró lépésekkel haladnék tovább, minél több meccsen játszani, gólpasszokat adni, gólokat rúgni. A jövőt a Vidiben képzelem el, ennek a klubnak szeretnék minél hasznosabb játékosa lenni – tette hozzá Géresi Krisztián.

Olvasói sztorik