NB I

Takács Tamás mentette meg a 28. fordulót

A debreceni gólvágó nélkül az idei legrosszabb hat meccset láthattuk volna.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította a forduló csapatát a futballelemző cég, az Instat értékei alapján.

A játékosokat igyekeztünk posztok szerint szétbontani, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 28. fordulóban álomcsapatunk 3-5-2-s felállásban „kerül pályára”.

A 28. forduló álomcsapata

Verpecz (Debrecen, 227) – Ramírez (Ferencváros, 226), Kamber (Honvéd, 232), Lovric (Honvéd, 225) – Könyves (Vasas, 230), Berecz (Vasas, 261), Szakály P. (Debrecen, 246), Diarra (Újpest, 241), Lamah (Ferencváros, 222) – Eppel (Honvéd, 244), Takács T. (Debrecen, 345)

Az évadbeli 27 forduló harmadik leggyengébb hat meccsének lehettünk szemtanúi a hétvégén, már ami a legjobb tizenegy átlagértékelését illeti. Ennél csak a 3. és 24. forduló volt rosszabb, akkor alig csípte a 240-es átlagot a 11 futballista, most 245-ös szám jött ki.

És ez is elsősorban annak a Takács Tamásnak az érdeme, aki a Ferencváros ellen szerzett duplájával (kis híján mesterhármas lett, de Leandro a gólvonalról tisztázni tudott) messze-messze, 84 ponttal lett a második Berecz Zsombor előtt a forduló játékosa. 21 passzából 12 lett pontos, 25 párharcot vállalt fel, ebből 13-at meg is nyert, 15 alkalommal veszített labdát. 1-szer szabálytalankodtak ellene, de 3-szor lőtt kapura, mindannyiszor el is találta azt.

A forduló csapatába kerüléshez közel állt még a 217 pontos Lipták Zoltán, a 220 pontos Bobál Dávid és a 223 pontos Holman Dávid is. A Debrecenből és a Honvédból hárman-hárman, a Ferencvárosból és a Vasasból ketten-ketten, az Újpestből pedig egyedül Diarra képviselteti magát a csapatban. Érdekesség, hogy a Honvédnál Kamber (általában védekező középpályást játszik) és Lovric (általában belső védőt játszik) is szokatlan posztról tudott bekerülni.

A legrosszabb játékos kapus lett: Hegedűs Lajos négyszer is kapitulált Pakson, így mindössze 137-es értékével ő lett a leggyengébb a fordulóban.

Az összes statisztika elérhető itt.

Olvasói sztorik