NB I

Öt év kellett a Fradi rendbetételéhez, de még csak a célok felét teljesítették

Kubatov Gábor értékelt.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke a labdarúgócsapat bajnoki címe alkalmából elmondta, hogy bár gazdaságilag és sportszakmailag is rendbe tették a klubot, a vezetőség még csak a kitűzött célok felét teljesítette.

Az FTC a szombati, 28. fordulóban biztosította elsőségét az OTP Bank Ligában, miután 2-1-re kikapott Debrecenben, de a második helyezett MTK is veszített, így a fővárosi zöld-fehérek előnye behozhatatlanná vált a tabellán.

Kubatov az M4 Sport hétfő esti, Sport7fő című műsorában elmondta: számára nem árnyékolta be a bajnoki címet a vereség, hiszen a Ferencváros legutóbbi NB I-es aranyérme óta, 12 éve várt erre a napra.

„Öt év kellett, hogy a Fradit rendbe tegyük gazdaságilag és sportszakmailag is. Hosszú utat jártunk be, de a kitűzött céloknak még csak a felénél járunk – mondta a klubelnök. Elárulta: elsősorban magyar játékosok igazolásában gondolkodnak. „Magyar csapat vagyunk és mindig az volt az első lépésünk, hogy az utánpótlás-csapatainknál körbenéztünk, majd a többi magyar csapatnál, és csak végső esetben nyúltunk a külföldiekhez. Száz játékost figyelünk, vannak köztük nagyon értékes fiatalok, és vannak jó játékosok, sőt rendkívüliek is. Őket próbáljuk elhozni a Fradihoz.”

Az FTC mérkőzéseit elsősorban a tenyérlenyomatos beléptető rendszer miatt bojkottáló szurkolókkal kapcsolatban Kubatov úgy fogalmazott: ameddig van minimális esély a kiegyezésre, dolgozni fog érte, mert a csapatnak is szüksége van a remek hangulatra.

Thomas Doll vezetőedző kijelentette: nagyszerű szezont teljesítettek eddig a játékosai, de alázattal kell kezelniük az eredményt. A Bajnokok Ligája-csoportkörbe kerülést nagyon nehéz feladatnak tartja, mert „ott már kizárólag nagy csapatok szerepelnek, amelyek hihetetlen lehetőségekkel rendelkeznek”. A cél eléréséhez a német edző szerint is fontos, hogy jó igazolásokkal erősítsék meg a csapatot, mert „szükség van vérfrissítésre”. Hozzátette: már több játékossal is tárgyalnak, de neveket még nem mondott.

A bajnokság április végén zárul. A Ferencvárosnak azok a futballistái, akik nem szerepelnek a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon, négyhetes szabadságot kapnak, a felkészülés pedig június 8-án kezdődik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik