NB I

Orosz Pál szerint nincs háború a szurkolókkal

Meg kell erősíteni a csapatot, hogy csoportkörbe jusson az európai kupaporondon.

A Digisport Reggeli Start című műsorának volt a vendége az FTC Zrt. vezérigazgatója.

– Fogyott az alkoholból a mérkőzés után, de még nincs vége a szezonnak. A bajnokságból is vannak mérkőzések, többek között még az Újpest ellen is játszani fogunk, illetve fontos kupatalálkozó vár ránk a Debrecen ellen – kezdte az értékelést a klubigazgató. A bajnokságnak nem feltétlenül tesz jót, hogy ekkora az előnyünk a mezőny előtt, de mi ennek csak örülünk. Thomas Doll fantasztikus munkát végez, passzol a klubhoz, tipikus Fradi-karakter. Szép karrier előtt áll, hiszen még a fiatal edzők közé tartozik. Amikor keresték a Bundesligából leültünk vele beszélgetni, de ő elmondta, hogy szeretné befejezni azt itt, amit elkezdett.

– A játékosok közül nem akarok kiemelni senkit, hiszen a kapusoktól a csatárokig mindenki ki vette a részét a bajnoki címből. A légiósok is hozták a szintet, senki sincs, aki lefelé kilógott volna a csapatból. Nem véletlenül kerültek ide, hiszen a szakmai stáb többször is megnézte őket.

Az FTC a 2. körben kapcsolódik be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatába, ehhez kapcsolódoan Orosz Pál elmondta: – Csoportkörbe szeretnénk jutni az európai kupaporondon, de ez nagyon nehéz lesz. Kellenek az erősítések, ahhoz, hogy eredményesek legyünk, de nagy fluktuáció nem lesz, a váz már megvan. Az elmúlt évek csoportköreiben játszó csapatok minimum kétszer annyi pénzzel gazdálkodhattak, mint mi. Ez sok mindent előrevetít.

– Nem a Paks elleni mérkőzés utánra tervezzük a nagy ünneplést, hanem az utolsó fordulóra, hiszen addig nem szabad leeresztenünk. Örülnénk, ha bejönnének a szurkolók, de most sincs háború, hiszen eddig is mindenkinek az egyéni döntése volt, hogy bejön, vagy nem. Jó lenne ha együtt ünnepelnének velünk, hiszen megérdemlik a játékosok – zárta az interjút Orosz Pál.

Olvasói sztorik