NB I

Doll: „Jó játékosokkal tárgyal a Fradi”

Most is jó futballisták alkotják a bajnokot, de a német edző ennél is jobb csapatot akar.

Hétvégén megnyerte a bajnokságot a Thomas Doll vezette Ferencváros. A Fradi-ünnepet némileg beárnyalta, hogy a Debrecen otthon tartotta a három pontot a rivális 2-1-es legyőzésével, azonban a második MTK Pakson szaladt bele egy vereségbe, így már biztos, hogy az első hely a Fradié az OTP Bank Ligában.

Doll a sikert követően az FTC hivatalos honlapjánakadott interjút.

– A szurkolók nagyon fontos tagjai minden egyesületnek, sokaknak az életéhez elválaszthatatlanul hozzátartozik a Ferencváros, akár generációk óta. Nagyszerű érzés, hogy a tavalyi és az idei szezonban is sok örömet tudtunk nekik szerezni – mondta a Fradival két év alatt Magyar Kupát, Ligakupát, Szuperkupát, és immáron bajnoki címet nyerő szakember.

Szerdán újabb bajnoki vár a Fradira, így egyelőre nem megengedhető, hogy kiengedjenek a bajnok játékosok.

– Nagyon fontos, hogy a bajnoki cím végérvényesen a zsebünkben van. Mi vagyunk a magyar bajnokok, ez óriási – tette hozzá az ötvenedik születésnapját a héten ünneplő Doll, megjegyezve, hogy nem okoz gondot a csapatnak, hogy hét közben ismét játszani kell, hiszen profi játékosai vannak, akik minden meccsre fel tudnak pörögni. Ráadásul a két OTP Bank Liga-mérkőzést követően a Magyar Kupa-elődöntőben a DVSC lesz az ellenfél – a Fradi pedig újra kupadöntőt akar játszani.

– Az elsődleges cél, hogy tovább erősítsük a keretet – mondta a nyári BL-selejtezők kapcsán. – Jó játékosokkal zajlanak tárgyalások, amik bizakodásra adnak okot. Nyilvánvaló, hogy nem tudunk alapembereket elhozni a Bundesligából, vagy a spanyol élvonalból – ez lehetetlen lenne. A kisebb ligákban kell megtalálnunk azokat a jó játékosokat, akikben megvan a kellő tűz. Játékosként és edzőként is számos helyen találkoztam olyan labdarúgókkal, akik egy relatíve gyengébb bajnokságba úgy mentek, hogy nem haraptak eléggé, nem voltak kellően motiváltak, és csak a pénzért mentek oda. Az ilyen játékosokat el kell kerülnünk. Emellett azt is remélem, hogy lesz egy kis szerencsénk a sorsolással. Ha eltökélt, megbízható játékosok lesznek a pályán, akkor komoly célokért futballozhatunk. Tavaly nem sikerült jó eredményt elérnünk, könnyűnek találtattunk a fontos pillanatokban, párharcokban egy bosnyák középcsapat ellen. Az első meccsen ugyan jól játszottunk, de sajnos nem találtunk be, a visszavágón pedig egyszerűen kevés volt, amit nyújtottunk. Az elmúlt évből is okulva folyamatosan figyelnünk kell arra, ki az a futballista, aki segíthet nekünk. Jó játékosaink vannak, de ennél is jobbak akarunk lenni.

Távozók is lehetnek, hiszen minden bizonnyal többen is megmutathatják magukat a Fradiból a nyári Európa-bajnokságon. Doll azonban nem fél attól, hogy szétesik a Ferencváros. Mint mondta, az a cél, hogy a válogatott labdarúgók minél jobbak legyenek. Ha egy komoly klub érdeklődik egy-egy játékos iránt, az a Fradinak is elismerés, a pénzzel pedig jól kell gazdálkodni. Kiderült az is, ha Doll csak egyet igazolhatna, az biztosan egy védekező típusú játékos lenne – egész pontosan egy belső védő.

Olvasói sztorik