NB I

Kétszer is egyenlített, de végül kikapott az Újpest

Nagyon fontos három pontot szerzett a Vasas.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Vasas FC – Újpest FC 3-2 (1-1)
Illovszky-stadion, játékvezető: Karakó F.
Vasas: Hermány – Grúz (Szivacski, a szünetben), Korcsmár, Debreceni, Hangya – Vida, Risztevszki (Könyves N., 61.) – Berecz, Ádám M., Müller – Novák (Pavlov, 87.). Vezetőedző: Michael Oenning
Újpest FC: Balajcza – Mohl, Kálnoki Kis, Litauszki, Balogh – Heris, Diarra, Szankovics, Andrics (Kabát P., 80.) – Lencse, Angelov (Bardhi, 61.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Ádám M. (13.) , Könyves N. (73.), Hangya (90.), illetve Andrics (20.), Bardhi (78.)

A Vasas a békéscsabaiak pontszerzése után az utolsó helyről várta az Újpest elleni mérkőzést, míg a vendégek egy esetleges győzelemmel a negyedik helyről a dobogóra léphettek volna fel. A két csapat őszi összecsapásán az Újpest könnyedén győzött 2-0-ra, és az együttesek jelenlegi formáját tekintve is ismét a lilák voltak a találkozó esélyesei.

Az első helyzet Balogh nevéhez fűződött, ám a tizenhatoson belülről leadott lövése elakadt Hermányban. A hazaiak rögtön az első lehetőségükből megszerezték a vezetést, méghozzá nem akármilyen góllal: Ádám Martin közel harminc méteres bombája a bal felső sarokban kötött ki a 13. percben. A 17. percben Lencse próbálkozását még bravúrral tudta hárítani Hermány, ám három perccel később nagyot hibázott egy vendég szögletnél a hazai kapus, és Andricsnak nem volt nehéz dolga az üres kapuba juttatni a labdát, 1-1. A gólja után lendületben maradt az Újpest, és a 27. percben Angelov nagy helyzetét ezúttal bravúrral sikerült védenie Hermánynak. A lehetőség után vissza esett a mérkőzés színvonala, és a hátralévő percekben nem forogtak veszélyben a kapuk.

A második félidő 51.percében közel került a gólszerzéshez a Vasas, Ristevski lövése után azonban megmentette a kapufa a vendégeket. Kilenc perccel később Balogh jobb oldalról csavart Hermány kapujára, ám a kapus sokadszorra védett nagy bravúrral, szögletre ütve ezúttal a labdát. A hazai hálóőr egyáltalán nem unatkozott a mérkőzésen, a 67.percben a frissen beállt Bardhi tette őt próbára, de sokadik nagy bravúrját bemutatva ismét hárítani tudott. Két vendég lehetőségre egy hazai gól volt a válasz: a szintén csereként beálló Könyves Norbert nem hibázta el az első helyzetét, és hét méterről Balajcza mellett a kapu bal oldalába lőtt a 73.percben. Nem örülhettek azonban sokáig az angyalföldiek, öt perccel később szerencsés körülmények között Bardhi elé került a labda, aki tizenegy méterről nem hibázott és kiegyenlített. A 83. percben menetrendszerűen érkezett a Hermány-bravúr, Kabát fejesénél volt helyén a kapus ezúttal. Lencse is eldönthette volna a mérkőzést, ám nagy ziccerben kapu mellé lőtt az újpesti csatár.
A végén azonban jött a slusszpoén, és a 90. percben Hangya eldöntötte a három pont sorsát. A bal oldalon robogott el a hazai játékos, és Balajcza alatt sikerült elgurítania a labdát, így győzelmet ünnepelhetett a Vasas a hármas sípszó után.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, korábbi szövetségi kapitány értékelte:

Az első félidő kicsit gyengébbre sikerült, de aztán azt a mérkőzést kaptam vissza, amit vártam. Az Újpest változtatott a megszokott összeállításán, és Angelov beállításával most 4-4-2-es felállásra váltott. A Vasas sem a megszokott formációban lépett pályára, 4-4-1-1-et állított össze erre a mérkőzésre az edző. Az Újpest az egyenlítő gól után folyamatosan átvette az irányítást, és jobban játszott, akkor még nem éreztem a hazaiakban a nagy akaratot. A Vasas egyéni hibáiból tudtak a vendégek helyzeteket kialakítani. A második játékrészben jobban kezdtek az angyalföldiek, rögtön két helyzettel nyitottak, és támadóbbá váltak a 4-3-3-as játékrendszerre való áttérés miatt. Egész jó mérkőzés alakult ki ebből, a cserék is hozzá tudtak tenni mindkét oldalon a játékhoz. Müller produkciójával nem voltam elégedett, passzív volt a középpályás. A hazaiak második és harmadik gólja is a bal oldalról, Heris helyéről született, ez mindenképpen kiemelendő. A végén jött Hangya gólja, amiben véleményem szerint Balajcza is benne volt. A Vasas a második félidei játékának köszönhetően megérdemelten nyert. Élveztem a mérkőzést, annak ellenére, hogy rossz volt a pálya talaja. A küzdés és a játékosok hozzáállása miatt izgalmas találkozó kerekedett belőle. Sajnálom, hogy kevés néző volt, bár az újpesti szektor megtelt, de jobban örülnék, ha az emberek visszatérnének a lelátókra.

Olvasói sztorik