NB I

A Paks is kellett a Fradi bajnoki címéhez

A tolnaiak gólgazdag mérkőzésen győzték le a második MTK-t, így bajnok lett a Ferencváros.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Paksi FC – MTK 4-1 (2-0)
Paksi Stadion, játékvezető: Iványi Z.
Paks: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp, Koltai (Balázs, 85.), Szakály, Bertus (Kecskés, 84.), Bartha – Hahn (Kesztyűs, 87.). Vezetőedző: Csertői Aurél
MTK: Hegedüs – Bese, Poór, Grgics, Vadnai – Vogyicska, Vass Á. – Strestík (Hajdú, 85.), Kanta, Hrepka – Nikac (Hujber, 79.). Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Gólszerzők: Bertus (16.), Szakály (24.), Strestík (öngól, 55.), Hahn (75.) illetve Strestík (50.)

A legjobb aktív szériával rendelkező MTK-nak mindenképpen nyernie kellett volna Pakson az NB I 28. fordulójában, hogy legalább matematikailag életben tartsa bajnoki reményeit. A budapestiek hatos veretlenségi és négyes győzelmi sorozattal a zsebükben utaztak Paksra, ahol a pocsék formában lévő, legutóbbi nyolc találkozójából hatot elvesztő, de hazai pályán ennek ellenére kifejezetten jó mérleggel bíró Csertői-csapattal találkoztak.

A hazaiak már a mérkőzés elején megmutatták, hogy miért csak a Ferencváros és a Békéscsaba tudott győzni ellenük a Paksi Stadionban: lendületes, gyors akciókkal kezdték a találkozót a tolnaiak. Az első percekben Szakály mellé vágódó 20 méteres lövése, majd a veszélyes szabadrúgása okozott riadalmat a vendégek kapuja előtt. A 11. percben Kanta is megpróbálkozott egy szabadrúgással a túloldalon, de a lövése a kapu felett hagyta el a játékteret. Ezt követően újra paksi helyzetek következtek: Bertus szöglet utáni ismétlése még megakadt az MTK védőiben, de a 16. percben elvégzett szabadrúgása pont a sorfalon gellert kapva verte át Hegedűst, aki így tehetetlenül figyelte, ahogy a labda a kapujába hullik (1-0).

Még jószerivel magához sem tért a kapott gól után a fővárosi gárda, a hazai csapat egy gyönyörű akció után máris megduplázta az előnyét: Barta-Hahn-Szabó volt a labda útja, a védő visszafejelt labdáját pedig a tökéletesen érkező Szakály sodorta be a kapuba a 24. percben(2-0). Nagyon elemében volt a Paks, hat perc múlva újabb gólt szereztek Gévay fejese révén, de a találatot les címén érvénytelenítette a játékvezető. Az annulált gólt egy újabb veszélyes Szakály-szabadrúgás követte, majd magához tért az MTK is: Bese két szöglet után is helyzetbe került, de egyszer sem találta el a kaput, majd a szünet előtt Kanta bombáját fogta ki Molnár nagy bravúrral.

A fordulás után rögtön jött a szépítés, Strestík remek helyről végezhetett el szabadrúgást az 50. percben, és nem hibázott, gyönyörűen csavarta a labdát a kapuba (2-1). Ám még mielőtt igazán lendületbe jöhetett volna az MTK, Strestík újabb gólt szerzett, csak ezúttal a rossz kapuba: Szakály szögletébe ért bele nagyon rosszul a rövid oldalon a cseh légiós, melynek következtében öngólt fejelt (3-1). Bartha pár pillanattal később majdnem megszerezte a negyedik paksi találatot is, de Hegedűs óriási bravúrral védte 22 méterről eleresztett lövését.

De ami késik, nem múlik: egy Hrepka-fejessel és egy Bertus-lövéssel később megszületett a negyedik hazai gól is, egy kapu előtti kavarodást követően Hahn lőtte ki a bal alsó sarkot (4-1). Ez a találat végleg eldöntötte a találkozót, ezt követően már egyik csapat sem erőltette meg magát, a Paks elégedett volt az eredménnyel, az MTK pedig minden motivációját elvesztette. A találkozó így mezőnyben való passzolgatás és sorozatos cserék közepette, 4-1-s eredménnyel ért véget.

Olvasói sztorik