NB I

Horváth Ferenc viszi el a balhét a Videotonnál

Videók és edzői nyilatkozatok a 28. fordulóból.

Debrecen–Ferencváros 2-1

Kondás Elemér, DVSC: – Ez volt a célunk, hogy végre legyőzzük a Ferencvárost. A kupamérkőzésen is közel álltunk hozzá, de akkor kimaradtak a helyzetek. Lehetőségeink most is akadtak, két gólt szereztünk, és Takács Tamásnak ott volt még a kapufája. Utána szépített az FTC, kicsit izgalmas lett a meccs. Összességében azt mondhatom, szervezetten futballozott mindenki, gratulálok a játékosoknak. Nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be.

Thomas Doll, Ferencváros: – A válogatott szünet nem jött jól nekünk. Jól kezdtünk, de a focihoz nem csak a labdatartás, a labdabirtoklás tartozik, hanem a védekezés is, és ezt nagyon rosszul oldottuk meg. A védelmünkben az egy az egy elleni szituációk során hiányzott az agresszivitás. A második félidőben ez megváltozott, de ekkor már kétgólos hátrányban voltunk, nem volt könnyű dolgunk. Ettől függetlenül mindent megpróbáltunk, szépítettünk, a fiúkra nem lehet panasz, mert nagyot küzdöttek, de hozzáteszem, három-egy is lehetett volna az eredmény a Lokinak. Nem tudok elmenni szó nélkül a játékvezető ténykedése mellett. A labdarúgómeccsen a játékosok a főszereplők és nem a bírók, de vannak, akik jobb színben akarnak feltűnni, ilyenkor néz ki úgy a meccs, mint most a második félidő. Lendületes, szép játék zajlott a pályán, sportszerű párharcok voltak, felesleges volt mindent lefújnia, így nem alakult ki folyamatos játék. Ha egy nemzetközi mérkőzésen a játékvezető így dolgozna, az lenne az utolsó meccse. A bírónak ezen el kellene gondolkodnia.

Forrás: dvsc.hu


Puskás Akadémia – Haladás 1-1

Robert Jarni, Puskás FC: – Az első félórát uraltuk, ezt követően elveszítettük a fonalat, nem jöttek a helyzetek, nem volt folyamatos a játékunk. A kívülállók számára biztosan izgalmas meccset játszottunk, de az egy pont nekünk kevés. Azt viszont szeretném, ha a bírók egyenlő feltételeket biztosítanának a csapatok számára.

Mészöly Géza, Haladás: – A mérkőzés elején nem sikerült megoldanunk a védekezést, a szép támadás után megszerzett gólunk után viszont magunkra találtunk. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, védekezésünk stabilabbá vált, jobban felépítettük a támadásokat és a győzelmet is megszerezhettük volna. Emiatt pici hiányérzetem van. A második félidőben több veszélyes kontrát is vezettünk, sajnálom, hogy a végén rossz döntéseket hoztunk. Négy vereség után örülök a pontszerzésnek, minden pontot meg kell becsülnünk. De nem csak ezért értékes a pont, hanem mert a csapat mentális tartása ismét megmutatkozott, erre lehet építeni a hátralévő fordulókban. Az viszont bosszantó, hogy végre megkaptuk első tizenegyesünket a bajnokságban, de kihagytuk. Úgy látszik, elszoktunk a büntetőktől.

Forrás: haladas.hu


Békéscsaba–Diósgyőr 0-0

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Mindkét csapatnak gratulálok! Nem rúgtunk gólt, de izgalmas meccset játszottunk. Megmutattuk, hogy magas szintű futballt tudunk játszani. Mindkét együttes dolgozott ki helyzeteket – mi az első félidőben egy kapufáig jutottunk, de sajnos a labda nem befelé, hanem kifelé pattant. Ez benne van a labdarúgásban. A második félidőben bátrabban játszott a DVTK, el is jutott párszor a tizenhatosunkon belülre, ott veszélyt is okozott. Egy pont is pont, a végén tudjuk viszont csak értékelni, hogy ez mennyit is ér. Meg vagyok elégedve, erre lehet építeni, a jövőben pedig keresni kell a lehetőségeket, hogy minél több pontot tudjunk gyűjteni.

Egervári Sándor, Diósgyőr: – Mindkét csapat győzelemre játszott, mégis igazságos a döntetlen, elsősorban azért, mert a két csapat nagyon fegyelmezett, jól szervezett védekezése döntött. Az idegenben szerzett egy pont nem rossz, elégedettek lehetünk, mert teljesítettük a minimális tervünket.

Forrás: dvtk.eu


Paks–MTK 4-1

Csertői Aurél, Paks: – A srácok ma kitettek magukért, úgy érzem, ezt a mérkőzést megérdemelten nyertük meg. Ma jobbak voltunk az egyébként nagyon jól játszó MTK-nál. A kontráink is nagyon ültek, elégedett vagyok. Fontos volt, hogy ismét megmutassuk azt, hogy tudunk így is focizni. Remélem, hogy a hátralévő mérkőzésekhez ez a győzelem önbizalmat ad nekünk. A mögöttünk álló szünetben voltak extrém feladatok, de inkább a fejekben próbáltunk rendet rakni ez idő alatt. A mutatott játékunk az őszi teljesítményünket idézte.

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Nem úgy sikerült az elején, ahogy szerettük volna. Hamar gólokat kaptunk, és a Paks már azt játszhatta, amit nagyon tud és szeret. Az első félidőben nem voltunk eléggé agresszívak, megfogott minket a kettő-null. A második félidőben betaláltunk, és ahelyett, hogy rúgtunk volna rá egyet, gólt kaptunk, és ezzel elment minden. Két hete nekünk volt szerencsénk, most nem volt. Lehet, hogy jókor jött ez a pofon. Megérdemelt paksi siker született, gratulálok ellenfelünknek.

Forrás: paksifc.hu, mtkbudapest.hu


Honvéd–Videoton 2-1

Marco Rossi, Honvéd: – Arra számítottunk, hogy négy-egy-négy-egyben áll majd fel a Vidi, gyors támadókkal, akiknek a védekezés nem az erősségük. Talán hat kontrát tudott az ellenfél vezetni, ebből öt veszélyes volt, bár lehet, ezeket leshelyzet előzte meg, ezt majd vissza kell nézni. A második félidőben kértem a játékosokat, hogy tartózkodjunk a labda vonala mögött, úgy játsszunk, mint a fehérváriak, ez pedig jó döntésnek bizonyult. Ezen a mérkőzésen nem a taktikát emelném ki, a játékosok a szívükkel nyerték meg a meccset. A fiúk a hét minden napján kőkeményen dolgoznak, nagy odaadással, nagyobb elismerést, több nézőt érdemelnének.

Horváth Ferenc, Videoton: – Azt gondolom, hogy jól megkomponált mérkőzés volt, az első félidőben el is dönthettük volna a találkozót. Talán négyszer álltunk a kapussal szemben, de nem használtuk ki ezeket a helyzeteket. A második félidő kiegyenlítettebb volt, de az első játékrészben nagy fölényben játszottunk. Az eredmény miatt elviszem a balhét, ez a dolgom, ezért vagyok edző, de nagyon sok mindenkinek el kell gondolkodnia azon, hogy hogyan jutott idáig ez a csapat. Azt gondolom, hogy annál többet egy edző talán nem tud hozzátenni, hogy négyszer-ötször ott álljunk ziccerben a kapu előtt. Mindenkinek megvan a maga felelőssége a történtekben, nekem is, remélem mindenki vállalja is a saját részét. A második helyért én biztosan tovább küzdök majd, nagyon bízom benne, hogy találok ebben társakat is.

Forrás: vidi.hu


Vasas–Újpest 3-2

Michael Oenning, Vasas: – Tudtuk, hogy létfontosságú meccs elé nézünk. Jelet kellett adnunk, hogy még itt vagyunk az NB I-ben. Három gólt sikerült lőnünk, fantasztikusan játszottunk.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A mérkőzés nagy részében jól játszottunk, úgy tűnt, a három pontért jöttünk. Volt azonban néhány kihagyás, és ezt háromszor bosszulta meg a Vasas. Az első gól szép volt, de még visszajöttünk, később azonban kicsúszott a kezünkből a meccs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik