NB I

A 93. percben lőtt góllal győzte le a Honvéd a Videotont

A Budapest Honvéd házigazdaként 2-1-re legyőzte a címvédő Videotont a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 28. fordulójában.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Budapest Honvéd – Videoton FC 2-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Vad II
Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovrics, Kamber, Bobál D. – Baráth, Nagy G. (Gazdag, 89.), Vasziljevics (Vernes, 80.), Hidi – Youla (Holender, 64.), Eppel. Edző: Marco Rossi
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Fejes – Pátkai – Szuljics (Géresi, 67.), Kovács I., Oliveira (Heffler T., 79.), Haraszti – Feczesin (Tischler, 82.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Eppel (31.), Vernes (93.), illetve Feczesin (33.)
Kiállítva: Pátkai (90.)

A címvédő Videoton a Honvéd otthonába látogatott az élvonal 28. fordulójában.

A kispestieké volt a meccs első helyzete: a negyedik percben Youla beadását követően Vasziljevics került gólhelyzetbe, de Kovácsik szépen védett. A folytatásban kisebb kavarodás alakult ki a fehérvári kapu előterében, végül Botka lőtt mellé nyolc méterről. A hazaiak birtokolták többet a labdát, a játék a vendégtérfélen zajlott, sőt a Videoton percekig nem tudott átmenni a felezővonalon. Nagyon nyomott a Honvéd.

A 13. percben Vasziljevics 17 méterről lőtt nagy erővel a kapu fölé. Egy gyors kontra végén Oliveira próbálta átemelni éles szögből, hét méterről a Honvéd kapusa fölött a labdát, de a jó ütemben kimozduló Horváth Andrásban elakadt a labda. A 16. percben Feczesin remek labdával ugratta ki Harasztit, aki a kifutó kapus mellett elvitte, csak az üres kapuba kellett volna belőnie, de ekkor egy Honvéd-védő becsúszva megakadályozta a gólszerzésben. Hatalmas ziccer volt…

Ezek a fehérváriak percei voltak: Kovács István vihette egyedül a kapusra a labdát, a lövés pillanatában azonban megint menteni tudott egy kispesti védő. Egy szép szögletvariáció végén Juhász lőtt éles szögből, de Horváth bravúrral védte. A nagy izgalmak után kicsit alábbhagyott a lendület, és mezőnyjáték következett.

A 25. percben Kovács István gyönyörűen ugratta ki Szuljicsot, aki teljesen egyedül vezethette a hazai kapusra a labdát, 12 méterről el is tekerte mellette, de a kapufáról kifelé pattant, a kipattanót Feczesin bombázta 17 méterről kapu fölé. Két perc elteltével Haraszti tekert a kapu elé egy szabadrúgást, Juhász hat méterről fejelt, Horváth ismét nagyot védett. A 28. percben Hidi távoli bombáját védte Kovácsik nagyon szépen.

A 31. percben Hidi a félpályáról ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, Kovácsik az ötösig kimozdult, több hazai játékos szorításában próbálta megkaparintani a labdát, ami azonban Eppel elé került, ő pedig az üres kapuba lőtt négy méterről (1-0). Két perccel később Kovács István adott szép labdát Feczesinnek, aki 15 méterről kilőtte a rövid sarkot (1-1).

A 39. percben egy előreívelt labdát a Honvéd játékosa Haraszti elől rosszul fejelt haza, Haraszti lecsapott rá, akit szerelni akart a hazaiak védője, ez úgy sikerült neki, hogy közben a labdát jó 23 méterről a saját kapujára lőtte, a meglepődő Horváth vetődve védett.

A szünet után Eppel cselezgetett a tizenhatos előterében, végül Nagy Gergő elé került a labda, aki 18 méterről, nagy erővel lőtt, Kovácsik szépen védett. A folytatásban nem forogtak veszélyben a kapuk, a két tizenhatos között zajlott a játék. Az 59. percben Kovácsik lépett ki a kapujából nagyon magabiztosan, történt ugyanis, hogy egy előreívelt labdára egyedül sprintelhetett Youla, a kapus azonban a csatár elől határozott kijövetelének köszönhetően megszerezte a játékszert.

Amilyen eseménydús, pörgős volt az első félidő, annyival kevesebb történésről lehetett beszámolni a második játékrészben. A 74. percben Eppel óriási gólt lőtt kapásból, 15 méterről, de a partjelző zászlaja már magasban volt, les miatt tehát nem adták meg a gólt. Egy gyors ellentámadás végén Géresi került helyzetbe, 13 méterről leadott lövését nagy bravúrral védte Horváth. A 90. percben Pátkai Mátét második sárgával kiállította a bíró, miután a középpályás szerencsétlenül eltalálta ellenfele arcát, akit ápolni kellett.

A 93. percben Eppel iramodott meg a labdával, a kifutó fehérvári kapus fölött átemelte, a gólvonal elől Fejes megpróbálta kiollózni, de nem sikerült neki, Vernes pedig fél méterről az üres kapuba lőtt (2-1).

forrás: vidi.hu

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője értékelte:

– Erősen kezdett a Honvéd, de az első negyed óra után a Videoton fokozatosan átvette a kezdeményezést. Több ziccert is kialakítottak, ennek ellenére a hazaiak szereztek gólt, de Eppel találatára gyakorlatilag a középkezdés után rögtön válaszolt a vendég csapat, így nem élvezhették ki a budapestiek az előnyt. Az első félidő nagy iramú, élvezetes játékot hozott, ehhez képest a második játékrész egy kicsit döcögősebbre sikerült. A Videoton talán jobban akarta a győzelmet, a játék képe alapján a döntetlen lett volna a legigazságosabb, a hosszabbításban történt kavarodás után viszont mégis a Honvéd szerzett gólt, és nyerte meg a találkozót!

Olvasói sztorik