NB I

Mészöly: mindenkire szükség van, hogy kimásszunk a hullámvölgyből

A szombathelyiek trénere úgy érzi, a soron következő három bajnoki meghatározza, milyen pozícióban végez a Haladás az idény végén.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Haladás lehet a szezon egyik meglepetéscsapata az NB I-ben. A szombathelyi együttes folyamatosan az élmezőnyben, sokáig a dobogón tartózkodott, de a legutóbbi három fordulóban csupán egy pontot szerzett, így visszacsúszott a tabella hetedik helyére. Mészöly Géza vezetőedző a haladasfc.hu-nak elismerte, hullámvölgybe került a csapat az utóbbi időben, és minden játékosra szükség van, hogy ebből kimásszanak.

– Mindenképp mondhatjuk, hogy az elmúlt fordulókban hullámvölgybe került a csapat, főleg az utolsó két összecsapáson, ahol ugye nem sikerült pontot szereznünk – kezdte Mészöly Géza. – Ezeket megelőzően érzésem szerint rendben volt a játékunk. Az Újpest elleni döntetlen során is meg lett volna a győzelmi lehetőségünk, ha a mi vezetésünk után sikerül a második találatot bevinni. A csapatban megvan az akarat, amivel ki tudunk jönni a hullámvölgyből, és ehhez szükség van minden egyes játékosra.

A gödörből szombat este a kiesés ellen menekülő Puskás Akadémia vendégeként mászhat ki a Haladás.

– Érzésem szerint a Puskás Akadémia nagyon stabil védekezésből fog kiindulni, de egyértelmű, hogy hozzánk hasonlóan a felcsútiak is győzelemre fognak játszani. Éppen ezért egy érdekes találkozó sülhet ki a holnapiból. Természetesen mindig a következő meccsre koncentrálunk, de látni kell, hogy hét mérkőzés következik nagyon rövid idő alatt. Különösen a következő három mérkőzés határozhatja meg a pozíciónkat a bajnokság végére. Készülünk most a Puskásra, de ugyanolyan fontos számunkra egyből a következő Vasas, és utána a Békéscsaba elleni meccs. Az elmúlt két hetet egy kicsit erőgyűjtésre használtuk, hogy a következő három mérkőzés nagyon jól sikerüljön – mondta Mészöly Géza

Olvasói sztorik