NB I

“Egy jó Lencse László mindegyik csapatban meghatározó tudna lenni”

Az Újpest remek formában lévő csatára kupadöntőről és dobogóról álmodik.

A téli átigazolási időszakban szerződött a Puskás Akadémiától az Újpest együtteséhez Lencse László, aki eddig a tavasszal két góllal és két gólpasszal segítette a bajnokságban a lila-fehéreket. A korábban Görögországban és Izraelben is légióskodó csatár tökéletesen beleillik Nebojsa Vignjevics elképzeléseibe, amelyet az is mutatja, hogy a vezetőedző eddig mindig kezdőként számolt a 27 esztendős támadóval. Az Újpest kilenc pontot szerezve jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán, Lencse Lászlónak pedig felemás érzései vannak az eddigi szerepléssel kapcsolatban.

– Felemás érzések vannak bennem, mert lehetne jobb is – kezdte Lencse László a Rangadó.hu érdeklődésére. – Maximalista ember vagyok, soha nem tudok megelégedni magammal, mindig többet akarok. Ebből kiindulva nem vagyok elégedett, de természetesen telhetetlen sem lehetek. Van bennem hiányérzet, eddig így jött ki a lépés, de bízom benne, hogy a következő hetekben tudunk korrigálni azokon a dolgokon, amelyekkel nem vagyok megelégedve. Nyilván a megszerzett pontok tekintetében van hiányérzetem, és ez mindent magába foglal.

– Gondolta az átigazolásakor, hogy rögtön meghatározó főszereplője lesz az Újpest csapatának?

– Aki ismer, mindenki tudja, hogy milyen képességű futballista vagyok, és szerintem ezzel senkinek nem okoztam meglepetést. Azért jöttem, hogy segítsek az Újpestnek. Tudom, hol a helyem, tisztában vagyok a képességeimmel, és azt gondolom, hogy egy jó állapotban lévő Lencse László mindegyik csapatban meghatározó játékos tud lenni. Szerintem ezt nagyképűség nélkül mondhatom.

– Kijelenthető, hogy kifejezetten fekszik önnek az Újpest játékstílusa?

– Igen, mindenképp. Annak idején, hasonló stílusban játszottunk az MTK-val is. Ennek a rövidpasszos, gyors előre játéknak a híve vagyok, és Vignjevics-mester is mindig azt sulykolja belém, hogy előre játsszak. Olyan típusú játékos vagyok, aki szereti, ha foglalkoztatva van, és ezáltal közel áll hozzám az Újpest támadófocija. Ez egyáltalán nem új nekem.

– Mit vár a szezonból hátralévő időszaktól?

– Mindenképp szeretnénk bejutni a Magyar Kupa döntőjébe. A bajnokságban minden mérkőzésen nyerni akarunk, hogy ott maradhassunk a dobogón, és ehhez tényleg az kell, hogy hozzuk a meccseket. Azt gondolom, hogy a csapatban benne is van, hogy elérje ezt a célt.

Olvasói sztorik