NB I

Dilaver: Imádok a Ferencvárosban játszani!

A bosnyák születésű védőt a küszöbön álló bajnoki címről, az edzővel való kapcsolatáról és a jövőjéről kérdezte a kurier.at.

Emir Dilaver 2014 nyarán érkezett a magyar rekordbajnokhoz, és bár ittléte elején akadtak gondjai a beilleszkedéssel, idei remek játékával nagyban hozzájárult a Fradi meneteléséhez. A Ferencváros jelenleg 22 ponttal előzi meg a második helyen álló MTK-t, és ha szombaton legyőzi idegenben a Debrecent, már matematikailag is bajnoknak mondhatja magát.

– A szezon előtt nem gondoltuk volna, hogy már ilyen hamar esélyünk lesz bebiztosítani a bajnoki címünket – kezdte Dilaver. – Természetesen ez volt a célunk, de a mezőny ilyen szintű dominálása nagyon nagy koncentrációt igényel. Minden meccs minden percében a tudásunk legjavát kellett nyújtanunk, így tudtunk a többi csapat fölé nőni, de ez tényleg nehéz munka volt. Ezért is örülök különösen, hogy már tavasz elején sikerült karnyújtásnyira kerülnünk a Fradi 29. bajnoki címétől – magyarázta a védő.

A zöld-fehéreknek ráadásul még a duplázásra is minden esélyük megvan, hiszen a Magyar Kupa küzdelmeiben is részt vesznek még, az idegenbeli gólnélküli döntetlen után hazai pályán fogadják majd a Debrecent a kupaelődöntő visszavágóján. Dilaver korábban, az Austria Wien játékosaként volt már hasonló helyzetben:

– Bár ez a mostani lesz a klub első bajnoki címe az elmúlt 12 évben, nem szabad túlzásba vinnünk majd az ünneplést, hiszen még a kupát is van esélyünk megnyerni. Korábban elkövettem már hasonló hibát, az Austria Wien játékosaként a 2013-as bajnoki címet óriási bulival ünnepeltük meg a csapattal, majd két nappal később kikaptunk a kupadöntőben a harmadosztályú Pasching ellen – figyelmeztette csapatát a 24 éves futballista.

Az osztrák korosztályos válogatottakat végigjárt védő Thomas Doll szerepéről és a saját jövőjéről is nyilatkozott:

– Először szkeptikus voltam Dollal kapcsolatban – mondta nevetve Dilaver. – De amikor ideértem és beszéltem vele, rögtön meggyőződtem róla, hogy remek edző. Sőt annál is több: nem igazán volt még olyan trénerem, aki annyira barátságos és előzékeny ember, mint ő, talán csak Peter Stögert tudnám vele egy lapon említeni. De a klubnál amúgy is nagyon professzionális a környezet, csodás stadionunk is van, amitől csak pár percnyi távolságra lakom a családommal, szóval remekül érzem magam itt Budapesten. Ennek ellenére biztos, hogy nem a Ferencváros lesz az utolsó csapatom, a szerződésem 2017-ig szól, és szeretnék máshol is tapasztalatot gyűjteni, szeretném jobban megismerni a világ más országainak a labdarúgását is – zárta nyilatkozatát Emir Dilaver.

Olvasói sztorik