NB I

BL-időpontban jó színvonalú meccset várnak a Vasasnál

A klub honlapjának adott interjút a szombati, Újpest elleni meccsről az angyalföldiek edzője.

Szombaton 20.45-től rendezik a Vasas-Újpest találkozót az NB I 28. fordulójából. A mérkőzés beharangozójaként a Vasas honlapja készített interjút Michael Önning vezetőedzővel.

– Mit vár az Újpest elleni mérkőzéstől?

– Kétségtelenül szokatlan, hogy „BL-időben” lesz a mérkőzés, de remélem, hogy magyar szinten jó színvonalú mérkőzést fognak látni a nézők. Személy szerint szeretem az esti mérkőzéseket, egészen más a hangulatuk és talán a pályánknak is jót fog tenni, ha a rászálló harmattól egy kicsit nedvesebb lesz az esti órákra. Az Újpestet jó csapatnak tartom, még ha mostanában hullámzó is volt a teljesítményük. Már csak azért sem árt játékosaimnak koncentráltnak lenni, mert egy hosszú, sok évtizedes hagyományokkal rendelkező derbiről beszélünk, ami mindig pluszmotivációt jelenthet labdarúgóinknak.

– Mennyiben változtatja meg a szokott heti edzésmunkát egy ilyen későn megrendezendő mérkőzés?

– Egyértelműen van kihatása a felkészülésünkre, főleg, hogy csak kedden délután vált hivatalossá az időpont módosítás. Bár már néhány nappal korábban informálisan a szövetségnél rebesgették, hogy várható egy ilyen döntés. Így például szombaton délelőtt is lesz edzésünk, amire eddig nem volt példa. Másrészt a játékosaimnak is fel kell készülniük arra, hogy a szokottnál később kell megfelelő hőfokra hevülniük, illetve formába lendülniük. Emiatt és a kéthetes válogatott szünet miatt a hét minden napján volt edzés, sőt jövő szerdáig – a Haladás elleni soproni meccsünkig – pihenőnap nélkül folyamatosan készülünk. Ezeken az edzéseken az előző meccseken felmerült hibák kijavítása szerepel a középpontban. Ilyen például a játékfelépítésben elkövetett gyakori pontatlanságok korrigálása, valamint a rögzített szituációk és természetesen a góllövés.

– Mi a helyzet a játékosállománnyal? Többen hiányoztak válogatott elfoglaltság vagy könnyebb sérülés miatt.

– Szerencsére jó hírekről számolhatok be. A három U21-es válogatottunk – Nagy, Hangya és Vida -, illetve a macedón válogatottban játszó Kire Risztevszki sérülésmentesen tértek vissza. Örömteli, hogy Grúz Tamás újra edzésbe állt és Korcsmár Zsolt hajlítóizmának gyógyulása is jól halad. Az U19-es csapatban játszó három játékosunk – Kleisz Márk, Micsinai Miklós és Tóth Olivér – pedig továbbra is a felnőttekkel edz együtt – nyilatkozta a vasasfc.hu-nak a szakvezető.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik