NB I

Elrontaná a Debrecen a Fradi-ünnepet

Az FTC-verésre készülő Korhut Mihály örül, hogy elismerően nyilatkoztak róla a válogatott meccs után.

Korhut Mihály jó ómen a magyar válogatottnak, hiszen eddig ötször húzhatta magára a címerest mezt, és vele egyszer sem szenvedett vereséget a nemzeti csapat. Szombaton, a Horvátország ellen 1-1-re végződött felkészülési mérkőzésen végig a pályán volt a DVSC-TEVA balhátvédje, és jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, megadva ezzel az esélyt, hogy nyáron a keret tagjaként elutazhasson a franciaországi Európa-bajnokságra.

– A horvát válogatott nagyon jó játékosokból áll, akik topbajnokságokban futballoznak. Az első félidőben ellenfelünk mezőnyfölényben futballozott, de szünet után megváltozott a játék képe, és mi domináltunk – emlékszik vissza a klub honlapjánKorhut Mihály. – A szombati teljesítménnyel a magyar csapat bebizonyította, hogy bárkivel felveszi a versenyt. A csoportunkban van olyan ellenfél, amelynél erősebb a horvátoknál, úgyhogy bizakodva várhatjuk a kontinensviadalt. Örülök, hogy a szurkolók és a szakemberek elismerően beszéltek a teljesítményemről, én is úgy éreztem, jól ment a játék, bár azért voltak hibák. A meccs után a szövetségi kapitány, Bernd Storck is gratulált nekem. Remélem, a következő összetartásra is behívnak, de ennél távolabbra nem akarok gondolni, mert úgyis az kerül be az Eb-re utazó keretbe, aki az adott időszakban a legjobb formában van.

A horvátok elleni válogatott szereplést maga mögött hagyva már a következő feladat vár Korhut Mihályra, ezúttal a klubcsapatában, amellyel a Ferencváros ellen mérkőzik meg szombaton a Nagyerdei Stadionban.

– Legutóbb nagyon jó mérkőzést játszottunk ellenük a Magyar Kupában, szeretnénk, ha ezúttal is így lenne, de most győztesen hagynánk el a pályát. Biztos nagyon motiváltak lesznek, hiszen bajnokavatásra készülnek, de mi nagyon nem szeretnénk, ha itt ünnepelnének. Se nekünk, se a szurkolóknak nem lenne jó érzés, ezért mindent elkövetünk, hogy nyerjünk és elrontsuk az örömüket.

Olvasói sztorik