NB I

Boldog Dániában, és nem szívesen emlékszik vissza a Videotonra

Kees Luijckx mindössze fél évet töltött a székesfehérváriaknál, de többet nem is akar.

A holland védő nagy reményekkel érkezett 2015 januárjában a Videotonhoz, de a Magyarországon töltött fél szezonja során hét meccsen mindössze 419 percet töltött a pályán. A BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája-selejtező párharcban negatív hőssé is vált, hiszen az első meccsen öngólt fejelt, a visszavágón pedig kiállították, így a magyar bajnok az ő hibáinak is köszönhetően esett ki.

Az augusztus legvégén távozó Luijckx jelenleg a dán bajnokság második helyén álló SønderjyskE gárdájában légióskodik, és megbízható játékával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kiscsapat ilyen előkelő helyen álljon a tabellán. A holland voetbalprimeur.nl is felfigyelt Luijckx teljesítményre, és egy hosszabb interjút készítettek a játékossal, amiben a Videotontól való távozásáról is kérdezték a védőt:

-A távozásom Magyarországról igencsak kellemetlenre sikeredett. Az edzőt és a klubigazgatót is elküldték a csapattól a nyár elején, az új vezetőség pedig négy-öt külföldi játékost is igazolt. A légiósokra vonatkozó helyi szabályozás értelmében azonban nekem így már nem maradt helyem a csapatban, és az átigazolási határidő előtt pár nappal fel akarták bontani a szerződésemet. Először hathavi, majd az éves fizetésemet ajánlották fel kompenzációként. Nem akartam távozni, de nem maradt más választásom, az viszont biztos, hogy soha többé nem térek vissza a Videotonhoz – nyilatkozta Luijckx.

Olvasói sztorik