NB I

Sopronban győzött a Haladás

A szombathelyiek is edzőmeccset játszottak.
Felkészülési mérkőzés
Swietelsky-Soproni VSE – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-1 (0-0)
Sopron, 100 néző
Haladás: Rózsa (Gyurján M., a szünetben) – Angyal, S. Wils, Kovács L. (Batarelo, 65.), Bosnjak – Nagy P. (Iszlai, a szünetben), T. Wils – Gaál, Németh M., Halmosi (Gyürki, 62.) – Williams (Medgyes, 62.). Edző: Mészöly Géza
Gólszerző: Iszlai (tizenegyesből, 78.)

A Haladás 1-0-ra nyert az NB II-es Sopron otthonában, felkészülési mérkőzésen – tudósított az élvonalbeli klub honlapja.

Az első félidő jelentős részében mindkét csapat megpróbált dominálni, így a két tizenhatos között hektikus játék folyt. A 28. percben Angyal 18 méterről a kapufa mellé lőtt, öt perc múlva Nagy Patrik húszméteres lövését védte a kapus.

A 35. percben egy villámgyors szombathelyi kontra után Németh Márió elöl az utolsó pillanatban mentettek. Egy perc elteltével Gaál húszméteres lövését védte a kapus, majd két perc elteltével Németh beadását a hosszú oldalon érkező Kovács százszázalékos helyzetben nyolc méterről mellé lőtte.

A 42. percben Németh újabb beadását Stef Wils visszafejelte, a bal szélen felbukkanó Bosnjak nyolc méterről 12 méterről fölé bombázott. Az 55. percben egy megpattanó lövést védett nagy bravúrral Gyurján Márton. Öt perc múlva Tihanyi egyedül kilépett a labdával, de lövését ismét hárította Gyurján.

A 78. percben Gyürki betört a tizenhatoson belülre, ahol a kapus buktatta. A büntetőt Iszlai a balra mozduló soproni hálóőr mellett a jobb sarokba helyezte (0-1). Ezután sorra vezették támadásaikat a szombathelyiek, a hazaiak beszorultak. A meccs utolsó helyzete a 85. percben adódott: Gaál 18 méterről a keresztlécet találta telibe.

Az első félidőben a vasiak lelkesen, sokat futva játszottak, szünet után letisztultabb lett a játékuk, és több helyzetet is kidolgoztak.

– Kiválóan sikerült a heti edzésmunkánk, ez visszaköszönt a mai mérkőzésen is. Különösen a második félidőben futballoztunk jól, miután bejöttek a gyors embereink, Gaál Bálintot pedig előreküldtem csatárnak. Ebben a periódusban több gólt is szerezhettünk volna. Klassz és hasznos mérkőzést játszottunk egy jó Sopron ellen. Ami a hiányzókat illeti, Schimmer, Popin és Ugrai kisebb sérülés miatt hiányzott, Jánvári sem volt bevethető még, míg Martinez beteg. Reményeim szerint kedden már valamennyien edzhetnek, mert a héten gyakran mindössze 14-en tréningeztünk – mondta klubja honlapján Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője.

Olvasói sztorik