NB I

Már ősszel jelezték: csak a Fradi lehet a bajnok

Máté Csaba elmondta, a tavalyi EL-kiesést abszolút kudarcként élték meg – idén javítana az FTC.

A Sport TV Mai helyzet című műsorában Máté Csaba, az OTP Bank Ligát toronymagasan vezető Ferencváros pályaedzője elárulta, miért ennyivel jobbak a mezőnynél, illetve kik azok a játékosok, akik egyáltalán nem szorulnak motivációra.

Nem túlzás, csak idő kérdése, mikor nyeri meg a magyar bajnokságot a Ferencváros. A következő körtől a saját kezében a sorsa, egy győzelemmel biztosan révbe ér. Ilyenkor adódik a kérdés, hogy lehet a játékosokat hosszabb távon motiválni, erre azonban Máté Csaba pályaedző szerint a Fradinál igazából nincs szükség. „Valóban van egy-két játékos, akit ilyen szempontból sem kell motiválni vagy feltüzelni. Itt gondolhatok akár Csukicsra, akár Böde Danira, vagy a tapasztalata révén Gera Zolira és Hajnal Tamásra. De ez abszolút nem korfüggő” – fogalmazott Máté Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Szó volt a csapat távoli céljairól is: „Valóban, ha előrébb szeretnénk lépni, feljebb szeretnénk lépni egy szintet, ahhoz az kell, hogy nemzetközi szinten az eddigieknél jobb eredményt érjünk el. Azt látni kell, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjében rendkívül nehéz dolga van egy magyar csapatnak, hiszen mi az első fordulóban vagy ahol be kell kapcsolódnunk, valószínűleg nem leszünk kiemeltek. Tehát akár már az első fordulóban olyan ellenfelünk lehet, akivel szemben abszolút nem mi vagyunk az esélyesek. De nagyon fontos lenne, hogy az első kört túléljük, hiszen a következő körökben az esetleges vereség esetén is átkerülhetünk az Európa Ligába. Természetesen a távlati célunk, hogy bekerüljünk a csoportkörbe.”

Az is kiderült a beszélgetésből, mi az oka annak, hogy most ennyivel jobbak, mint a többiek: „Azt gondolom, a 2015-ös fantasztikus év volt a csapat életében. Megnyertük a Magyar Kupát, a Ligakupát, a következő szezont pedig Szuperkupa-győzelemmel nyitottuk. Azt gondolom, jól vészeltük át a Zseljeznicsar elleni európai kudarcot. Hiszen ha megnézzük a többi csapatot, a magyar együttesekre általában jellemző, hogy amelyek részt vesznek az európai küzdelmekben, azoknak a bajnokság első pár fordulójában gondjaik vannak. Mi annak ellenére, hogy tényleg abszolút kudarcként éltük meg azt, ami történt, az első fordulókba rendkívül magabiztosan játszottunk. Fordulóról fordulóra javult a teljesítményünk, és tényleg fantasztikus őszi teljesítményünknek köszönhetően 19 mérkőzés után 18 pontos előnyt harcoltunk ki. Azt gondolom, ez mindenki számára jelezte, ezt a bajnokságot csak egy csapat nyerheti meg: a Fradi.”

Olvasói sztorik