NB I

U21: Emberelőnyben sem tudtuk legyőzni Izraelt

Fontos Európa-bajnoki selejtezőn nem tudtak betalálni Mervóék.

Európa-bajnoki selejtező

Magyarország U21 – Izrael U21 0-0 (0-0)
Gyirmót, játékvezető: Thorarinsson (izlandi)
Magyarország: Nagy G. – Hangya, Lenzsér, Bobál, Botka – Vida, Forgács – Kalmár, Sallai (Makrai, 73.), Gera (Zsótér, 80.) – Mervó (Balogh N.,64.). Szövetségi edző: Robert Kilin
Kiállítva: Gadi Kinda (69.)

Csütörtök este Izraelt fogadta Gyirmóton Magyarország U21-es válogatottja Európa-bajnoki selejtezőn. A találkozó előtt mindkét csapat nyolc egységgel állt csoportjában, de a mieinknek volt miért visszavágnia az őszi, idegenbeli 3-0-s vereségért.

Az első húsz perc eseménytelen játékot hozott, de a magyar fiatalok birtokolták többet a labdát, majd egy izraeli lehetőségnél Nagy Gergelynek kellett jól kimozdulnia a kapujából. Két perccel később a magyar hálóőr belerúgta a játékszert az őt megtámadó izreali támadóba, de a labda szerencsére elkerülte a kaput. Próbált támadni a magyar csapat, de a támadó harmadban rendre megakadtak az akciók. A játékrész utolsó percében egy szöglet után Vida fejelt közelről a kapufa mellé így gól nélkül vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidő elején sem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, a 64. percben aztán Sallai éles szögből leadott lövésénél kellett védenie az izraeli kapusnak. Öt perccel később emberelőnybe kerültek a mieink, Gera felrúgásáért Gadi Kinda kapta meg második sárga lapját. A szabadrúgást Vida gyönyörűen tekerte a rövid felsőbe, de a vendégek hálóőre bravúrral hárítani tudott, a kipattanót Lenzsér bombázta az égbe. Nagy helyzet maradt ki!

A 77. percben ismét Lenzsér került helyzetbe, a belső védő volt a magyar csapat legveszélyesebb játékosa, de Kalmár oldalszabadrúgását 5 méterről mellé fejelte. A kiállítás után egyértelműen jobbak voltak a mieink, az izraelieknek láthatóan megelégedtek a döntetlennel. A 89. percben Zsótér hatalmas passzt adott Makrainak, aki azonban óriási ziccerben a kapusba lőtte a labdát. Már a hosszabbításban jártunk, amikor Forgács megpattanó lövésénél is helyén volt az izraeliek hálóőre, így maradt a 0-0-s döntetlen.

Olvasói sztorik