NB I

Komoly román szakember a Videotonnál

Hadnagy Zsoltnak, a Vidi vezető játékosmegfigyelőjének meghívására az elmúlt napokat Székesfehérváron töltötte Gabi Raduta, a Dinamo Bukarest akadémiájának vezetője és Iorga Marius Lucian, az egyesület vezető scoutja. A román klub szakemberei több utánpótlás edzést megnéztek és tárgyaltak Kenyeres Imre utánpótlás vezetővel is – írja awww.vidi.hu.

– Néhány hónappal ezelőtt voltam látogatóban a Dinamónál, most ezt viszonoztuk. Megpróbáltuk nekik megmutatni, hogy hogyan zajlik az utánpótlás nevelés Székesfehérváron, és azt kell mondjam, meg voltak elégedve a látottakkal. Vannak különbségek a két klub között, de sok hasonlóság is, azt gondolom, hosszú távon mindenképp hasznos a jó kapcsolat fenntartása egy ilyen eredményes, ráadásul szomszédos országbeli együttessel – fogalmazott Hadnagy Zsolt.

Gabi Raduta szerint tökéletesen rendszerezett klub a Vidi, ahol jó helyen vannak a gyerekek.

– Meglátásom szerint az edzések intenzitása és a háttér is nemzetközi szintű. Tudom, hogy elsősorban a városban, a város környékén és a megyében élő játékosokat próbálja idecsábítani a Vidi, mi egy kicsit nagyobb merítéssel dolgozunk, az a célunk, hogy az ország legtehetségesebb fiataljai hozzánk jöjjenek. Természetesen más a két klub helyzete, hiszen mi egy fővárosi csapat vagyunk. De például ugyanúgy a harmadosztályban játszik a második számú csapatunk, mint itt a Vidié, a különbség talán abban van, hogy mi a sok-sok fiatalból, akik nálunk nőnek fel, nagyon sokat kölcsönadunk a másodosztályba is. Örülök, hogy lehetőségünk volt tanulni a legutóbbi magyar bajnoknál – nyilatkozta a román klub akadémiájának vezetője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik