NB I

Vignjevics veszi át a Videotont?

A fehérváriak cáfolják, hogy már alá is írt a nemrég az angol Charltonnal összeboronált újpesti edző.

A Rangadó.hu megbízható forrásból úgy értesült, jelentős edzőcserék vannak készülőben több élvonalbeli klubnál. Javában tervezik a jövőt a Videotonnál is, és csöppet sem meglepő, hogy az új szakmai stáb élén már nem Horváth Ferenc áll majd. Tavaly december végén maga Kovács Zoltán sportigazgató árulta el, hogy a jelenlegi helyett külföldi trénert szeretnének. A vezető amolyan „kiskapuként” jegyezte meg, Horváth abban az esetben maradhat, ha a csapat dobogós helyen zárja a bajnokságot, és megnyeri a Magyar Kupát.

Ez utóbbira már nincs esély, az előbbi viszont még összejöhet, hiszen a Videoton egy ponttal lemaradva az Újpesttől pillanatnyilag a negyedik a tabellán, igaz a nyomában ott a Debrecen, a Paks és a Haladás.

Egy szó mint száz, az évad végén csaknem biztosra vehető a székesfehérvári edzőcsere, és honlapunk több forrásból is úgy értesült, meg is van a kiszemelt. A Videoton a hírek szerint az újpestieket irányító Nebojsa Vignjevics kezébe adná a karmesteri pálcát. Emlékezhetünk rá, a 47 esztendős szerb szakvezetőt két hónapja az angol másodosztályban szereplő Charlton Athletickel hozták hírbe, ám az Újpest akkor cáfolta a hírt.

Megkeresésünkre Ágai Kis András kommunikációs igazgató annyit mondott, nincs tudomásuk arról, hogy Vignjevics a Vidihez tartana. Nem erősítette meg a hírt egy másik, a klubhoz igen-igen közeli forrásunk sem, ám annyit megjegyzett, a szerb tréner igencsak rosszkedvű mostanában, és ezt nem lehet kizárólag a gyengébb bajnoki szereplés számlájára írni.

Természetesen a Videotonnál is érdeklődtünk: Gressó Gergely sajtóreferens annyit mondott, Nebojsa Vignjevics bizonyosan nem írt alá, s amíg az együttest Horváth Ferenc irányítja, a klub egyetlen a tréneri poszttal kapcsolatos híresztelésre sem reagál.

Nagy kár, ugyanis a Rangadó.hu úgy értesült, Vignjevics érkezésén túl is körvonalazódik az edzői mozgás: Horváth a nyáron a „kis Vidiként” emlegetett Puskás Akadémiához kerülhet, a jelenlegi szakvezető, a korábbi káprázatos futballista Robert Jarni pedig Eszékre mehet, a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc által megvásárolt horvát Osijekhez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik