NB I

Több klub is hívta Elek Ákost, aki még nem mondott le a légióskodásról sem

Télen tért vissza Diósgyőrbe Elek Ákos. A DVTK régi-új csapatkapitánya mind a hét tavaszi mérkőzést végigjátszotta, igazi vezére volt a tíz pontot gyűjtő csapatnak – a Haladás ellen két gólt is szerzett. Szombaton az Európa-bajnokságra készülő válogatottban bizonyíthat, vele készített interjút a Diósgyőr honlapja.

– Abszolút – válaszolt Elek Ákos arra a kérdésre, hogy sikerült-e elérni egyik diósgyőri célkitűzését, azt, hogy szem előtt maradjon. – Volt több megkeresésem itthonról, de jó döntést hoztam. Annak ellenére mondom ezt, hogy túl nagy dolgokat ebben a szezonban már nem fogunk tudni véghezvinni. Korábban is nyilatkoztam, hogy nekem Diósgyőrben nem kell a beilleszkedéssel foglalkoznom. Itt mindent megadnak nekem, amire szükségem van, hogy a lehető legjobb állapotban legyek. Kínában nem voltam ennyire jó állapotban, bár nyilván a sok utazás is rengeteget kivett belőlem. A DVTK-nál odafigyelnek rám, meghallgatnak, ha valamilyen problémám van, rögtön azon gondolkodnak a stábtagok, hogyan tudnának segíteni. Vagyok már annyira rutinos, hogy tudom, nekem mire van szükségem, mi kell ahhoz, hogy jó formában legyek, hogy jól futballozzak. Elégedett vagyok a helyzetemmel.

Elek arról is beszélt, hogy a kínai légióskodás utáni hazatérés nem végleges, szeretne még külföldön bizonyítani.

– Nem titok, hogy szeretnék még külföldön játszani, nyáron huszonnyolc éves leszek, a legjobb korban vagyok ahhoz, hogy megmutassam magam. Meglátjuk. A legfontosabb azonban az, hogy most nagyon jól érzem magam.

Az interjúbana szombati, horvátok elleni felkészülési mérkőzésről is faggatták. Az Európa-bajnokságra készül a nemzeti csapat, ám a kontinenstorna miatt nem nőtt vagy csökkent a címeres mez prioritása Elek szemében:

– A válogatott mindig fontos, ha kint vagyunk az Eb-n, ha nem – felelte arra a kérdésre, hogy az Eb évében fontosabb-e a válogatott, mint egy átlagos idényben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik