NB I

300 ezer forintra büntette a Csepelt az MLSZ a Fradi-meccs miatt

Fizet az Újpest, a Diósgyőr és a Debrecen is.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága március 22-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

A FEB az Újpest–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, más sportszervezet és a játékvezető szidalmazása) 150 ezer Ft, a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, más sportszervezet szidalmazása) 100 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Diósgyőr–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 50 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Vasas–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 100 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Fodor András (Kisvárda) egy és Vági András (Mezőkövesd) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tamási Zoltán edző (Szigetszentmiklós), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől két soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Márkvárt Patrik (Komló), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét kettő, Bata Csongor (Komló), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben rátartott ellenfele lábára kettő, Simon Márk (Paks) egy, Nagy Dániel (Bölcske), mert amikor a labda nem volt játékban mellkason lökte ellenfelét egy, Szlobodan Markovics (Hódmezővásárhely), mert amikor a labda nem volt játékban mellkason lökte ellenfelét kettő, Kalász Milán (Felsőtárkány), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott kettő, Pap Serban János (RKSK) egy, Tóth Szabolcs (Tállya) egy, Horváth Norman (Hatvan) egy és El-Sherif Omar (Diósd) egy, Baranyai Norbert (Mosonmagyaróvár) egy, Pálfalvi Csaba (III.ker.) egy, Fábián Norbert Zsigmond (FTC) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Varga László edző (Komló), mert a játékvezető ítélet ellen sértő módon reklamált a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől kettő, Varga Balázs vezetőedző (Komló), mint visszaeső, mert a játékvezető ítélete ellen sértő módon reklamált a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől három soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Kazincbarcika–Putnok mérkőzéssel kapcsolatban a Kazincbarcikát mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (a játékvezető és más sportszervezet szidalmazása) 100 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Csepel–FTC II mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, a szurkolók részéről nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, 300 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Magyar Kupa

A FEB a DVSC–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 100 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB tárgyalás megtartása után Pátkai Máté (Fehérvár) korábbi négy mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Olvasói sztorik