NB I

„Sokszor hamar feladják a mérkőzéseket” – mondta csapattársairól Czvitkovics

A lábadozó játékos ebben a szezonban 14 mérkőzésen lépett pályára a Vasas színeiben, és bízik benne, hogy a végjátékra visszatérhet.

A Vasas középpályása, Czvitkovics Péter a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a jelenlegi állapotáról, a csapat szerepléséről, valamint a szurkolók helyzetéről is.

– Nagyon jól alakul a rehabilitációm, pont ma van három hete, hogy megműtöttek. Úgy gondolom, hogy jó úton haladok, az a terv, hogy a bajnokság utolsó három-négy fordulójában pályára tudjak lépni. Jelenleg ott tartok, hogy elkezdtem már biciklizni, azaz be tudom hajlítani a térdemet és folyamatosan erősítem a combomat, ami nagyon legyengült. Az orvosok és az edzők is biztatnak, hogy pályára léphetek még ebben a szezonban – adott hírt állapotáról a tízszeres válogatott játékos.

– Nagyon fáj a tehetetlenség, szeretnék ott lenni a pályán és segíteni a srácoknak. Olyan mérkőzések jönnek az utolsó fordulókban, ahol nagy esélyünk van arra, hogy minél több pontot szerezzünk a közvetlen riválisaink ellen is. Bízom benne, hogy ezt már velem a pályán teheti meg a Vasas. Semmiképpen sem így terveztem a tavaszt, egy jó felkészülésen vagyok túl én is és a csapat is. Nem tudom mi az oka a rossz szereplésnek, azt gondoltam, hogy a Debrecen elleni bravúros pontszerzés után jobb lesz minden, de azóta megint van két vereségünk. Ha tudnám, hogy mivel van a gond, akkor meg is mondanám és segítenék – folytatta a középpályás, aki 2015 januárjában igazolt az angyalföldiekhez a Puskás Akadémiától.

– Mindenképpen úgy gondolom, hogy nagy szükség van a rutinos játékosokra a csapatnál, mint például Ferenczi Istvánra. Az ő személye és hozzáállása a pályán és a pályán kívül is sokat ad a csapatnak, és a fiatal játékosoknak is. Sajnos már ő is öregszik, jobb lenne, ha minden mérkőzést végig tudna játszani, hogy példát mutasson a fiataloknak, akik szerintem sokszor nagyon hamar feladják hátrányban a mérkőzéseket és nem látom bennük azt a tüzet, hogy mindenáron győzni akarnak. Úgy látom van néhány játékos, aki beletörődött ebbe a helyzetbe, és úgy vannak vele, hogy ha kiesünk, úgy is lesz hol játszaniuk a következő idényben. Nem csak magukra kellene gondolni, hanem a közösségre is – tette hozzá elégedetlenül Czvitkovics.

– Az ősz folyamán volt 6-7 olyan mérkőzésünk, amelyeket egy góllal veszítettünk el, ez sem tett jót az öltözői hangulatnak. Nem bántam meg hogy ide igazoltam, és nagyon bízom a bennmaradásban.
Eléggé kiszámíthatatlan lesz a végjáték, hiszen három nagyjából azonos képességű együttes harcol a kiesés ellen. A Békéscsabát az idei szezonban már kétszer is legyőztük, a Puskás Akadémiától viszont kétszer kikaptunk. Az a csapat fogja túlélni ezt a küzdelmet, aki jobban akarja a sikert, és aki mellé a szerencse pártol – latolgatta az esélyeket az MTK és a DVSC korábbi bajnoka.

– A Ferencváros kiemelkedik a 12 csapatos bajnokságból, viszont a többi együttes között nincs igazán nagy különbség. Véleményem szerint nem a létszámtól függ a bajnokság minősége, nem lett jobb az NB I színvonala a 16 csapatos lebonyolításhoz képest. A szurkolók egyértelműen nagyon hiányoznak a ferencvárosi, a debreceni vagy akár a saját stadionunkból is. Bízom benne, hogy megoldódik ez a probléma és visszatérnek a lelátóra a jó hangulatot teremtő fanatikusok – zárta a nyilatkozatot Czvitkovics Péter.

Olvasói sztorik